Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Fråga Mig!

Ok, bara för att jag är så himla tråkig nu när jag är sjuk så tänkte jag att vi kunde köra en frågestund.

Ni kan fråga vad ni vill, men jag svarar bara på vettiga och normala frågor och helst inte 10 stycken i samma kommentar, för det blir så tråkigt att publicera en hel uppsats per fråga.

Så om det är någonting ni undrar runt nya modellande, skönhet, mode, shopping, London, nya lägenheten, bröllopet, Garth kanske? Fråga på så svarar jag  i ett par inlägg under veckan.

Nu är frågestunden över och jag har fått in ett helt gäng smarta och roliga frågor från er som jag sitter och svarar på för tillfället. Jag publicerar svaren nu i veckan. xx

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Detta är ett svar till Viktoria, tänkte att jag svarar eftersom socker frågan ligger mig varmt om hjärtat. Du får en svacka eftersom du får en kick. Ditt blodsocker blir väldigt högt och sedan väldigt lågt och då måste du äta något sött igen för att få en ny kick ("energi"). Detta är inte riktig energi som du "behöver", om du långsamt vänjer dig av att äta socker så kommer du inte att ha högt blodsocker -inga svackor. Steg ett, ät inget godis, kakor, soda, glass, vitt bröd, ris, potatis etc. alltså undvik de kolhydrater som ger dig en snabb kick. Ät långsamma kolhydrater havregryns gröt, gröna grönsaker, brunt ris, bönor, linser, kikärtor osv…. då får du en mer jämn blodsocker nivå, inga toppar och inga dalar. Ät mer nyttigt fett, nötter, avocado, cocosolja = håller dig mätt – du "behöver" inget sött snacks. När man äter mycket socker utsöndras mycket insulin, insulin är "fettlagrings" hormon – resultatet är att fett som du äter inte används som energi (kolhydraterna används) och fettet lagras = varför man blir tjock av kolhydrater. Om du äter mindre kolhydrater – mindre insulin – kroppen börjar använda fett som bränsle.
  Lycka till!

  Anna 2013-09-25 23:00:42
  Svara
 • Tack för en mycket fin och inspirerande blogg. Har du någon annan om hur Balenciagas väskor är i kvalitén? Jag undrar speciellt om mockaväskorna.. Funderar på att köpa en, men det är mycket pengar om man inte vet att de håller sig fina länge!

  Lisa 2013-09-25 15:31:45
  Svara
 • Hallo, jag skrev en annan kommentar men den kom inte med så provar igen:p

  Tackar också för en bra blogg först! Undrar hur du tänker för att ha en bra balans mellan att vara hälsosam och att inte gå över gränsen? Tänker du på din vikt och kropp? Sen, vad har du för tips mot mörka ringar och påsar under ögonen, plus att få en jämn yta? Hur sminkar man sig med concealer under ögonen så att det ser naturligt ut?

  danny 2013-09-25 11:34:14
  Svara
 • Hej!

  Tackar också för en bra blogg! Du är nog en av de enda bloggarna som kan skriva om skönhet och hälsa utan att trigga massor med ätstörda tankar, du verkar ha en bra balans mellan nyttigt och gott och med träning, hur tänker du gällande det? Sen undrar jag vad du tycker är de bästa produkterna mot mörka ringar och påsar under ögonen, hur lägger man på concealer utan att det ser för sminkat ut?
  kram!

  danny 2013-09-25 11:26:04
  Svara
 • Vad jobbar din fästman med? Och hur mycket kostade er lägenhet respektive hur mycket lägger ni på renovering totalt? Tack för en bra blogg!

  Linda 2013-09-25 07:48:30
  Svara
 • Vad har du för budget när det gäller bröllopet? Hur mycket ska ni bjuda era gäster på och hur mycket måste dom betala själva? Typ hotellrum osv?

  Linda 2013-09-25 07:47:19
  Svara
 • Hej Tess! Jag tycker du verkar vara så klok och ditt förhållande ser drömskt ut. Jag undrar om du har några förhållande/kärleks-tips! Hur vet man han är den "rätte", hur får man förhållandet att vara, att gnistan finns kvar, vad är viktigt att tänka på i ett förhållande eller ja, vad som helst som du brukar tänka på! Skulle uppskattas enormt! Massa kramar

  Maja 2013-09-25 05:14:43
  Svara
 • Hej,

  Kommer besöka London i november fre-sön, bland annat för att går på fotboll, Arsenal. Shopping står också på schemat. Vilket område skulle du rekommendera att man bor i.

  MVH
  Emma

  Emma 2013-09-24 20:59:22
  Svara
 • Känner typ att jag inte behöver fråga något för du bloggar så BRA och underhållande att all annan information i princip är överflödig 😉 Men! OM du har tips på något som uppfyller följande kriterier så vore jag jätteglad: Ansiktskräm, gärna budget eller relativ billig, passande ung hy (20-30) med solskyddsfaktor(viktigt), återfuktande(såklart) och skyddande från skadliga partiklar i storstäder, normal-torr hy.
  Om inte – bästa tipset på solkräm för ansiktet som funkar till vardagsmakeup! Kram!

  Caroline 2013-09-24 20:26:35
  Svara
 • Hej och stort grattis till förlovningen!

  En liten fråga.. Jag har ganska jämn hudton och får sällan finnar. Jag är ganska nöjd med hyn och vill verkligen bara att foundation ska ge ett lyft och inte vara för täckande då det inte behövs. Flytande foundation fungerar sällan på mig, provat bareminerals och dagkräm från estee lauder, även MAC Studiofix, men hyn ser nästan bara grådaskig ut :/ Känns som produkterna gör mig grådaskig både på bild och i dagsljus. Känns trist när man inte ska behöva så mycket… Föredrar puderform men man blir lätt livlös men flytande då får jag nästan alltid finnar. Borde jag ge bareminerals en till chans? Eller något tips på någon annan produkt?

  Stor kram

  Emelie 2013-09-24 20:23:04
  Svara
 • Är väldigt intresserad av nya lägenheten. Har ni planerat planlösning i källaren ännu? Vet inte om det är fult att fråga vad har ni för budget? Jag brukar titta på Sarah Beeny's "Property ladder" och "drömhus för halva priset", där går de ju alltid igenom budget och om man lyckas hålla det.

  Katja 2013-09-24 19:45:23
  Svara
 • En till fråga! Roligt med frågestund 🙂 Hur ser du på din kropp idag, och hur har den synen förändrats från det att du var yngre? Intressant att höra från någon som är en sådan förebild! Kram

  Alexandra 2013-09-24 19:43:43
  Svara
 • Hur skulle du beskriva din personlighet idag, och hur har den förändrats under ditt liv? Tack för en bra blogg! Kram, Alexandra

  Alexandra 2013-09-24 19:40:46
  Svara
 • Hej Tess,
  Jag är lite avundsjuk på din överläpp! Är den naturlig eller fyller du den?

  Marie 2013-09-24 19:31:01
  Svara
 • Din makeup ser alltid perfekt ut på bilder. Bättrar du på din under dagen (eller festen om det är partykväll) eller har du bara världens bästa knep på hur man får sminket att hålla?

  /Linda

  Linda 2013-09-24 16:26:53
  Svara
 • Vart ligger nya lägenheten?

  Anna 2013-09-24 16:05:56
  Svara
 • Tack för en grym blogg !! Och till min fråga, jag är 182 cm lång, har ett höftmått 94 cm, midjemått på 67, vet att det är lite för mycket, men drömmer om att bli modell, tror du att jag kan bli det ändå? Och hur noga är måtten egentligen?

  Amanda 2013-09-24 14:43:04
  Svara
 • Hej! Tack för din grymma blogg!! Och till min fråga,Jag är 183 cm lång, har ett höftmått på 94 cm och midja på 67, vet att det är några cm för mycket, men drömmer ändå om att bli modell, tror du att man kan bli det ändå? Eller hur noga är måtten?

  Amanda 2013-09-24 14:38:46
  Svara
 • Hej! Jag undrar vad du tycker om dom biologiska produkterna du testade för ett tag sen? Sen undrar jag om clarisonic var en sponsor sak eftersom den senaste månaden har den dykt upp på många andra bloggar? Din blogg är den enda jag har förtroende för när det gäller saker du rekommenderar 🙂 kram maria

  Mia 2013-09-24 14:06:39
  Svara
 • Hej! Grattis till förlovningen! Själv gifte jag mig i somras och det var det roligaste, mest underbara jag gjort! Hade du någon aning om att Garth skulle fria? Hade han valt ringen själv? Jag undrar även vad du har för planer om att jobba med i framtiden?
  Kram kram!

  Sara 2013-09-24 13:48:00
  Svara
 • bäst betalda modelljobb? 🙂

  eve 2013-09-24 13:38:25
  Svara
 • Jag är nyfiken på ringen! vart är det ifrån? Karat? valde han den själv eller har du hintat om nåt du gillade? 🙂 vore också jättespännande att se några bilder på olika bröllopsklänningar som inspirerar dig…

  eve 2013-09-24 13:37:34
  Svara
 • Hej Tess! Tack för en riktigt bra blogg. Jag bor själv i London så det är alltid kul att få London tips! Min fråga är Vart i London ligger nya lägenheten? Fick känslan av att det kanske kan vara Clapham området? Kram Sandra

  sandra 2013-09-24 13:32:41 http://sandrisch.blogg.se
  Svara
 • Hej Tess! Jag undrar vad du gjorde efter gymnasiet? Vad gjorde du innan modellandet eller har du alltid hallt pa med det?
  Kram

  Sofie 2013-09-24 13:21:51
  Svara
 • Hej Tess! Tack för en jättefin blogg 🙂 Jag kommer flytta till London nu i höst (slutet av oktober) och jag undrar om du kan ge mig ett budget tips? Vad kostar det att bo och leva i London? Hur mycket pengar bör jag ha att leva på varje månad/vecka för att klara mig?
  Och min andra fråga; Vilka områden kan du rekommendera att bo i? Jag letar efter en lägenhet men en veckohyra på högst 400 pund och hyfsad standard och inte allt för långt ifrån centrala London. Tack på förhand!

  jenny 2013-09-24 11:34:25
  Svara
 • Jag är interessad av din "sport-karriär", vad och när höll du på med vilken sport, och hur ser din sport schedule ut nu?

  Sen: Kan vi inte köra en Detox någongång i vinter alla ihop? Det vore kul!

  Tack och hej!

  Anna 2013-09-24 11:33:52
  Svara
 • Hej Tess! Jag har alltid varit helt stört förälskad i London och i hela UK. Vad var det som fick dig att falla för staden och bestämma dig för att stanna? 🙂

  Johanna 2013-09-24 11:32:52
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   När du har bott här ett tag får du nog en annan syn på UK och lär dig att uppskatta Sverige tusen gånger mer…

   Malin 2013-09-26 16:11:00
   Svara
 • Vilka är dina bästa förhållande-tips? 🙂

  Mia 2013-09-24 11:30:59
  Svara
 • Hej Thess! Jag är en ny läsare som hittade din blogg av en ren slump! Tycker att du verkar vara en fantastiskt vacker, klok, eftertänksam och godhjärtad människa och du skriver väldigt inspirerande och bra. Jag är 19 år och har drömt om att flytta till London sen jag var där första gången som 16-åring. Jag förstår att hela vevan med att "flytta till ett nytt land" är lite komplicerat och min plan är väl att läsa hela (eller snarare utbyte) min utbildning där. Hur funkar det om man flyttar dit för jobb enbart? Funderingar kring att hitta boende? Vilka områden är bäst att bo i? Annars skulle jag bli överlycklig om du ville skriva dina bästa londontips. Nu har jag iof bläddrat bak i arkivet och läst en del men det vore kul på mer all around tips utöver restauranger, pubar osv. HUR är det att leva i London liksom? KramV

  Vendela 2013-09-24 11:19:37
  Svara
 • Hej!
  Har du några tips på snygga och bekväma höstskor för oss lite kortare som kanske inte gynnas av boots som skär av mitt på vaden. Jag vill kunna gå till jobbet utan att behöva få ont i fötterna av för höga klackar, men har dåligt med inspiration! Tack för härlig blogg!

  Camilla 2013-09-24 11:16:19
  Svara
 • Förlåt, nu blev det två kommentarer.
  Jag vill försöka ta bort mycket socker ur min diet för att kicka sockerberoendet. Du som gör sånt en del, har du nå tips på vad man kan göra om man känner att energin är borta och humöret nere (då man annars kanske skulle ta något sockrigt för att motverka 'svackan'?)

  Viktoria 2013-09-24 09:36:19
  Svara
 • Hur går det med bröllopsklänningen-letandet? Jättenyfiken på det!
  När ungefär är det ni tror ni kommer vara klara med lägenheten? Och fortsätt gärna publicera inlägg om lägenheten/inredning etc, jättekul att läsa.
  Kan du dela med dig av dina bästa smink och hudvårds tips och knep som du lärt dig?
  Fantastisk blog!

  Viktoria 2013-09-24 09:32:16
  Svara
 • Jag kom på en till!
  Vad skulle du vilja syssla med när du känner dig "färdig" med modellandet? Eller tror du att du alltid kommer vilja fortsätta med det?
  (Det verkar förvisso vara världens roligaste jobb haha)

  Emilia 2013-09-24 09:30:06
  Svara
 • Är Garth före detta rygbystjärna? 🙂

  Louise 2013-09-24 08:55:25
  Svara
 • Vilket märke tycker du är det självklara valet om man ska spara ihop några tusenlappar till en riktigt snygg väska?

  Linn 2013-09-24 07:55:16
  Svara
 • Fick Garth någon hjälp att välja ut förlovningsringen, eller har du hintat om vad du tycker är snyggt osv? Jag tror min kille går i förlovningstankar men om jag känner stackaren rätt så har han det knepigt att veta hur han ska göra med ringen. Vad tycker du är "lagom" karatvikt på diamanten? Jag vill ju inte att den ska vara så liten att den knappt syns, men gärna inte se ut som Liberace heller. Hoppas det inte var för långt/personlig fråga. 🙂 Grattis!

  Emilia 2013-09-24 07:52:34
  Svara
 • Finns det möjlighet att få ställa frågor till Garth när han har tid? Tror det är många (inklusive jag själv) som vill veta mycket om planeringen och känslorna bakom hans fina frieri:)

  Sen har jag en fråga till dig också, du har ju arbetat i modebranschen länge. Finns det vissa produkter eller andra skönhetstips du kan dela med dig av? Som du verkligen inte skulle orka en dag utan…. 🙂

  Tack för en välskriven och fin blogg!

  Maria 2013-09-24 06:24:40
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind