Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Reflektion av livets resa

Någonting som jag vanligtvis är väldigt duktig på, men som har hamnat lite åt sidan den senaste tiden, är att reflektera runt mitt liv.

Jag tycker att det är så oerhört viktigt att sätta mig ner i lugn och ro och bara tänka igenom inte bara mål och drömmar utan även min livsresa hittills. Ta en paus och titta inåt en stund. Jag påminner mig själv om hur mycket bra saker jag har gjort, hur långt jag har kommit och tillåter mig själv att fira mina framgångar igen. Det är ofta livet bara rusar iväg och att mål blir avbockade och efter det glömda. Jag tror att det är viktigt att gå tillbaka och må lite extra bra av det som redan har blivit rätt, för att sporra mig själv till att göra bra ifrån mig i framtiden.

Jag är ingen flytare, jag är en simmare. Jag vet vad jag vill och så fort jag har en klar vision så planerar hur jag ska nå det målet och sätter igång med full fart. Jag sitter inte hemma och väntar på att saker ska hända, utan jag tar tag i det, pushar och promtar. Det finns alltid någon att skicka ett email till angående den där grejen som skulle vara så rolig att göra och det är då det händer det grejer! Just det här året har många av mina små frön jag har sått blivit till prunkande plantor som jag äntligen får njuta av.

Detta året är ett växt-år för mig. Vissa år är lugna och rullar som de ska och andra drar iväg av bara fanken. Det här året är det mest händelserika i mitt liv hittills. Vi har köpt lägenhet i London, jag har förlovat mig med min drömprins, börjat göra mer frilansjobb och har fått gå på modevecka för MTV Distrikt UK, håller på och renoverar i nya lägenheten, haft en video på youtube som har fått 1/2 miljon hits (+medföljande ståhej), gjort massor med roliga modelljobb, startat några spännande projekt (ett som ni får veta mer om i nästa vecka, så kul!). Jag har även blivit sååå mycket bättre på att ta hand om mina relationer med mina vänner, säga nej, säga ja, fått saker gjorda, slutat prokrastinera (nästan helt!) och är allmänt mycket lyckligare än vad jag har varit på länge.

Man skulle kunna säga att jag verkligen har vuxit upp sedan jag fyllde 30 förra året. Inte bara andra tar mig på större allvar, utan även jag själv. Jag sätter större mål och är både mer bestämd och har en bättre balans. Saker och ting känns mer självklart och jag har hittat ett lugn i själen som jag inte har haft tidigare. Istället för att känna mig som en liten segelbåt på öppet hav, så känner jag mig som en ångbåt som ångar framåt i god fart och med klara slutdestinationer.

Stora mål som jag har haft i livet som jag har uppnått och är otroligt nöjd med är;

 • Min modellkarriär. Tänk om jag hade lyssnat på de där inskränkta personerna som sa att man inte kan vara modell om man bara är 165 cm lång. Efter 10 års heltidsjobb som modell kan jag med säkerhet säga -In your face! till de som inte trodde på mig. Tur att jag tror så galet mycket på mig själv!
 • Lägenhetsköpet i London, som är väldigt kopplat till målet över. Äntligen har jag (och Garth) köpt ett eget hem som vi kan fixa till så att det kommer att passa oss perfekt.
 • Jag har hittat, vårdat min relation till och förlovat mig med min dröm-man. Jag hade aldrig trott att jag skulle träffa en så fantastisk människa som Garth. Han är så bra för mig på alla sätt.
 • En bra relation till min familj. Vår familj är stor och stökig och det har gått väldigt mycket upp och ner och det är många olika viljor och relationer att ta hand om. Men just nu känns det som om jag har hittat en bra balans med alla. Ett par småsaker finns kvar att jobba på, men så är det alltid.
 • En fantastisk vänskapskrets. Vi stöttar och tror så oerhört mycket på varandra, alla är så smarta och kreativa. Vi pushar verkligen varandra framåt och uppåt, men finns där om någon får ett bakslag. Alla de som stal energi eller höll ner har rensats bort och nu finns den glänsande lilla kärnan kvar. Det tog många år för mig att inse vad riktig vänskap är, men nu vet jag och det känns fantastiskt.
 • Jag har hitta mig själv. Jag vet vem jag är och vad jag tycker om och inte, osäkerheter som fanns förr är som bortblåsta och jag känner mig nöjd och stolt över mig själv. Det är riktigt stort!

Nu är det er tur! Ni behöver inte skriva i kommentarerna (även om ni gärna får och det vore kul). Vilka mål har ni uppnått som ni är nöjda med. Har ni något ”In your face” moment? Vad är ni extra stolta över att ha klarat av?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Att jag lite lyckats kombinera och göra precis det jag vill, trots att jag inte ens lyckades fixa skolgången på ett traditionellt sätt. Har pluggat arabiska i Jordanien som 19-åring, jobbat som flygvärdinna för att stilla både mitt begär att se hela världen och få vara lite härligt ytlig som står i sån stark kontrast med mitt stora behov av intellektuell stimulans. Men jag stal the economist ur första klass och läste på toan och tog lite distanskurser =). Sen när jag tröttnade så tog jag mig in på handelshögskolan i sthlm!! Verkligen två totalt olika världar, och även om det krockat en del även inuti mig (som jag kan sakna att få bara bry mig om märkeskläder och festa på roliga ställen i Dubai ibland…) så har jag fått det att fungera.

  Och nyligen har jag träffat världens mest underbara kille, och det känns så skönt att vara tillräckligt mogen för att veta att allt det ytliga egentligen inte spelar någon roll. Att det enda som spelar roll i vår relation är hur vi mår tillsammans, att vi har kul och att vi ger varandra energi istället för att bli slöa sambos…. Inget annat. Egentligen. Att vi älskar att göra varandra lyckliga, men att vi samtidigt är mogna nog att acceptera att vi även behöver annat i vårt liv som vi inte kan ge varandra. Och att det är helt ok att vända sig utåt för det (som karriär, vänner, familjen etc just nu, ändras säkert i livet).

  Helena 2013-09-23 13:49:56
  Svara
 • Hej, hur blir man modell om man bara är 165? Vart ska man vända sig och hur ska man kunna acceptera att få nej flera gånger för man är kort?

  Vanessa 2013-09-19 20:59:41
  Svara
 • Härligt att läsa!!
  Jag är extremt stolt att jag tog steget och flyttade till Stockholm för att studera och att jag nu börjat på en 4år långt program. Precis klarat mig första tenta (känns amazing)
  Bor tillsammans med världens finaste kille som får mig att le dagen lång. Känns som att livet började när jag träffade honom i December och för 2månader sedan friade han. Nu är jag 21år, bor tillsammans med min dröm prins, har världens finaste familj, pluggar mot mitt dröm jobb, jobbar extra som modell och är lycklig – lyckligast i världen, så tacksam!
  Stor kram

  matilda 2013-09-19 15:58:56
  Svara
 • Åh vilket underbart inlägg!! Ska läsa det igen ikväll och börja begrunda mitt liv 😉 Nu pilates!

  I 2013-09-19 15:36:44
  Svara
 • Det är mycket som har fallit på plats den senaste månaden för mig. Jag har börjat läsa på den perfekta utbildningen för mig, flyttat hemifrån och in i en alldeles underbar lite lägenhet som är bara min! Jag trivs i min nya hemstad, har hittat massor av nya vänner, trivs med mig själv och min kropp. Känner verkligen att jag är på rätt väg! Nu fattas bara dröm-manen 😉

  Charlotte 2013-09-19 14:22:13
  Svara
 • Nu är jag ju iof inte tjej…men vet precis känslan att ha hittat sin dröm-man. =) Känslan är fantastisk! Det har snart gått 3år och varje morgon när jag vaknar vid hans sida känns det lite pirrigt och fantastiskt! Vi bor i en supermysig lägenhet mitt på Stureplan och reser och gör precis det vi känner för varje dag. Får nästan nypa mig i armen varje dag, för att jag har det så bra med honom, och han med mig 😉

  Älskar din blogg! Du är värd det bästa =)

  Martin

  Martin 2013-09-19 13:43:52
  Svara
 • Vilket fantastiskt inlägg Tess!

  H 2013-09-19 11:30:35
  Svara
 • Jag har tagit studenten med toppbetyg och flyttat till en ny stad med en ny kärlek under samma vecka. Jag har blivit bättre på att säga ja, vilket är en himla framgång. Ja till kärlek, till livet. Jag har fått tid att reflektera men också fått fler tillfällen att kasta mig ut i nya vatten. Jag har lärt mig fånga upp mig själv. Jag har lärt mig att vara ensam och att vara fler. Jag har skapat större avstånd med min familj men också kommit dem närmre. Det är inte nyttigt att leva för nära inpå andra människor jämt, hur mycket man älskar dem. Jag har rett ut gammalt groll, förlåtit en förälder och mig själv. Gått vidare. Jag har lärt mig att välja. Vem jag är, vad jag gör och var jag är påväg.

  V 2013-09-18 22:31:28
  Svara
 • eh.. aner ikke hva som gikk galt..mente denne: http://stureplan.se/bloggar/tess/2010/06/04/den-lilla-kritiska-rosten

  Linn 2013-09-18 22:17:58
  Svara
 • Inspirasjon til de grader:) TAKK!
  Har du noen gang opplevd at det er deg selv som hindrer deg i å oppnå noe, altså at redselen for ikke å klare det hindrer deg? Hvis du har det, hva gjorde at du kom deg over det?
  Du er jo inne på det her http://www.google.com/intl/no/chrome/browser/thankyou.html (bokmerke-favoritt).
  Men mer konkret.. hva er det som gjorde at du fikk det rykket?

  Linn 2013-09-18 21:30:14
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind