Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Byta namn?

Jag fick frågan om jag tänkte byta mitt efternamn när jag och Garth gifter sig och jag har tänkt lite på det hela.

Mitt riktiga namn – Therese är ganska så långt och så har jag 3 mellannamn + Montgomery. Men eftersom jag alltid kallas för Tess, så tänker jag faktiskt köra på dubbelnamn ändå.Tess Montgomery-Chamberlain klingar fint och låter mig både ha kakan och äta upp den.

Annars känns det nästan som att jag förlorar min identitet en smula, jag gillar mitt namn och att heta samma sak som min familj, så dubbelt känns faktiskt bäst.  Våra barn kan välja själva när de är gamla nog om de vill heta bara Chamberlain eller Montgomery-Chamberlain.

Det känns faktiskt en liten smula förlegat att man ska ta killens namn, han gifter väl in sig lika mycket i min familj som jag gör i hans? Jag tror visserligen att det blir vanligare att ha dubbelnamn eller även att killen tar tjejens efternamn.

…men det kommer att bli ett herrans långt namn i passet. Redan nu heter jag Miss TLAM Montgomery på alla räkningar, folk tror på riktigt att jag är asiat och blir förvånade när jag är en blond svensk tjej.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • tess jag är SÅ nyfiken på ringen! kan du inte göra ett eget inlägg om det. HUR garth valde ring, om någon följde med och valde, hur han visste vilken stil du gillar, vad det är för ring, din reaktion på ringen osv. vore så rolig läsning!

  P 2013-09-11 23:38:24
  Svara
 • Ska garth lägga till montgomery? 🙂 då heter ni ju precis samma! 😀

  Emilia 2013-09-11 14:15:56
  Svara
 • Era efternamn later valdigt bra tillsammans! Jag har sjalv dubbel efternamn (eller i Sverige ar det inte tillatet att ha tva, ett av namnen ar ett mellannamn i folkbokforigen). Det enda jobbiga ar att nar jag nu gifter mig sa maste jag valja bort ett, och det kanns lite som om jag valjer bort en av mina foraldrar. Bada vill att jag behaller deras namn, och jag kan inte ha tre namn + att jag vill ha ett gemensamt namn med den nya familjen som vi skapar. Det ar iallafall tur att jag gillar min pojkvans efternamn; England 🙂

  Andrea 2013-09-11 04:34:38
  Svara
 • Jag ska också behålla mitt efternamn då jag gifter mej med min kille (mitt är mycket coolare än hans). Men varför behåller du inte bara Montgomery och låter även eventuella barn bli det? Det är ju ett riktigt fint namn! De kommer ju högst antagligen att växa upp i England så det vore ju fint om de kunde ha sin svenska mammas namn 🙂

  U 2013-09-10 23:31:10
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind