Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bovetepannkakor

Eftersom jag var ensam hemma och inte hade någon annan att förgifta än mig själv så tänkte jag ge mig på att experimentera lite i köket. Så jag gav mig på att laga bovete-pannkakor.

Det blev faktiskt riktigt bra och med lite olika varianter kan man få de här pannkakorna att bli riktigt lika vanliga pannkakor, även om de smakar lite ”nyttigare” än den ordinarie varianten.

Det som jag gjorde var att ändra vetemjöl till bovetemjöl och om man vill kan man även byta ut mjölken mot mandelmjölk. Jag vågade inte riktigt gå så långt den här gången, så jag körde på semi skinned. Jag tror som ni vet inte heller på margarin, så jag kör på organiskt smör istället. Nästa gång ska jag nog testa med kokosoljan istället och se hur det blir.

Här är receptet:

2.5 dl bovetemjöl
6 dl mjölk
2 stycken ägg
1/4 tesked salt
2-3 msk smör
(1 msk honung, stevia eller kokossocker om du vill att de ska vara lite sötare och mer pannkakor än crepes)

Blanda ihop alla ingredienserna om du lägger i lite smör så behöver du inte smöra pannan lika ofta. Stek pankisarna!

Men nu kommer vi till toppingen och den är lite klurig för jag gillar pannkakor med sylt. Men sylt har antingen massor med socker i sig eller skumma tillsatser. Så jag bestämde mig för att göra egen sylt. Så jag köpte ett paket hallon och hällde i en skål med ett par nypor kokossocker över och sedan in i micron till de var mosiga nog att kladda ihop till en sylt. Det blev SUPERGOTT! Bästa sylten jag har testat! Annars kan du förstås köra på stevia, honung, grädde eller vad du nu vill ha på. Men för mig blev det här toppen.

De funkar även som crepes med ost, skinka eller tex spenat i, jättegott!

Det blev tillräckligt mycket pankisar för 2 stora portioner, så jag äter nog några till frukost i morgon med. Yum!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind