Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Att svamla eller att inte svamla

Jag tänkte på något nu när jag satt och läste lite olika bloggar, det är hur olika stilar vi bloggare har.

Då menar jag inte bara kläd- och hemstilar utan mer hur olika vi alla skriver. Vissa skriver långa inlägg, andra korta och koncisa och jag själv är en riktig svamlare.

Jag får alltid lägga band på mig själv så att mina inlägg inte ska bli noveller, för jag har så mycket lättare för att svamla på än att vara direkt och kortfattad. Även om det vann mig en hel del lättförtjänta poäng på proven i skolan, så är det inte alltid det bästa när man har en blogg. Så jag försöker verkligen att dra ner på orden och låta bilder tala mer, men det är tusan svårt.

Tänk att vara så koncis och fyndig som Sofi Fahrman, ha så mycket välarbetade bilder som Angelica Blick eller min fina vän Therese ”Shopping and Fashion” som är världsbäst på snygga collage. Vi alla har vår grej och jag gissar att min kanske är ju det att jag gillar att svamla (men raderar mycket innan jag publicerar) och verkligen försöker att skriva från hjärtat. Jag har alltid så mycket jag vill uttrycka, analysera och förklara.

Men med det så vill jag fråga, tycker ni att jag svamlar för mycket och skulle ni föredra om jag var lite mer koncis och istället säga mer genom bilder?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Fina underbara du, din blogg är perfekt precis som den är <3

  shopingandfashion.se 2013-01-24 22:50:13 http://shoppingandfashion.se
  Svara
 • Nej ändra absolut inte, kanonbra blogg! Kram

  Sofi 2013-01-22 17:42:35
  Svara
 • Inte alls! Jag gillar verkligen din blogg och dina långa, välskrivna texter. Visst, kan det bli lite "svamligt", men det är snarare något positivt än något negativt. Det är personligt och det känns ibland som om jag nästan känner dig. Ja, det har till och med hänt att jag refererat till dig som en vän haha!

  Keep up the good work
  Kram

  Therese 2013-01-22 17:40:17 https://linger.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker du skriver alldeles lagom långa inläggg och lagom mycket bilder! Få bloggar som lyckas så bra som du tycker jag 🙂

  Själv har man problem med för mycket svammel i skolan.. Nu senast fick jag ett hemprov med frågan "Beskriv matspjälkningssystemet och dess lösningar för effektivt näringsupptag ingående genom att följa köttbullens väg genom systemet. Diskutera fördelar och nackdelar med vårt system och motivera dessa för full poäng." som endast fick ta en sida. En sida!??! Halvt omöjligt faktiskt..

  Ulrika 2013-01-22 08:05:48
  Svara
 • Nej du svamlar inte! Jag gillar verkligen din blogg, den är lite speciell tycker jag (och då läser jag ändå vääldigt många bloggar). Jag tycker att du är väldigt personlig på ett sätt som jag inte läser någon annanstans så ofta. Gillar dina små vardagsbetraktelser som du ofta beskriver väldigt ja vad ska man säga "personligt". Det gillar jag, det känns som man verkligen får lära känna "Tess".

  Linnea 2013-01-22 00:37:47
  Svara
 • Fortsätt "svamla" älskar att det finns lite att läsa på din blogg. Din blogg är verkligen jättebra som den är. Sen är det jättekul med bilder också!

  viktoria 2013-01-21 22:51:57
  Svara
 • Nej ändra inte på ditt sätt att skriva!! Det är så tråkigt med bloggar som endast lägger upp bilder!! Man tröttnat ganska snabbt! Älskar din blogg!

  Samira 2013-01-21 22:51:48
  Svara
 • Hej alla bloggisar!

  Vill du för en liten penning pigga upp din garderob så kika in på mina auktioner på Tradera: massa härliga plagg och accessoarer från bl.a. Mulberry, Victorias Secret, Tiger, Jones and Jones, Gant m.m.
  http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=1817416

  Stephi 2013-01-21 22:25:58
  Svara
 • Nej nej, svamla mer! dina långa inlägg är mina favoriter, mer Tess-svammel tack 🙂

  Matildma 2013-01-21 22:01:36
  Svara
 • Your blog is great the way it is! You know: "If it ain’t broken… "
  Part of the reason why I personally like it is because I get to actually read someone’s thoughts and not just some tidbits that have no content. And you have helped me a whole lot with swedish language, though I still rather write my comments in english.
  Just keep being you and doing things your way.

  Crissy 2013-01-21 21:59:49
  Svara
 • Ändra inget! Älskar din blogg som den är:)) Det du kallar svammel uppskattas och du skriver på ett tilltalande sätt, välskrivet, intressant, klokt, inspirerande till tusen, ärligt och… så vidare.. Tack för att du delar med dig! Kram en trogen läsare Ps.Till vilken e-mail kan jag maila dig?

  Åsa 2013-01-21 21:43:16
  Svara
 • Nej, ändra inte! Gillar verkligen att du skriver mycket , utan att vara överdrivet långt, om allt möjligt. Din blogg är mycket mer personlig än de som bara har fina bilder med små bildtexter 🙂 fortsätt som du gör!

  emma 2013-01-21 21:07:38
  Svara
 • Nej ändra inte! Det är ju det som är grejen med hela bloggen. Det känns så personligt med riktiga, användbara tips!
  🙂

  Siri 2013-01-21 20:47:52
  Svara
 • Gulle dej! Bli inte mer koncis utan var precis som du är, det är ju din text som är mest utav just dej! 🙂 Tack for en fin blogg som ar mysig att titta in hos!

  Julia 2013-01-21 20:43:09
  Svara
 • Nej, jag tycker inte du ska ändra på något! 🙂 Som du själv säger så är det variationen mellan olika bloggare som är det som är bra, du har din stil och jag gillar att du skriver långa inlägg varvat med några kortare. Det skulle inte vara DU att vara kort och koncis! Fortsätta som du gör! Om det är något man får önska så är det mer hälsosamma recept med specifikationer på vad du har i och hur mycket (en-som-älskar-hälsosamma-recept-men-inte-kan-improvisera-i-köket).
  Kramar!

  Fia 2013-01-21 20:03:52
  Svara
 • Jag gillar dina välskrivna texter! Det är liksom en del utav dig och bloggen och ger en skön känsla:) Ibland orkar jag inte läsa allt men då återkommer jag. Ha en härlig kväll!!!

  Karin 2013-01-21 19:58:52
  Svara
 • Nejnej, det e inte alls för mycket. Svamla mer – du skriver bra! 🙂

  Malin 2013-01-21 19:29:57
  Svara
 • Jag uppskattar ditt svammel 🙂 Visst är det kul att titta på Angelica Blicks vackra bilder, men jag tycker att bloggar blir tråkiga när de blir för modetidnings-aktiga och förlorar sin själ. En riktigt bra blogg enligt mig blandar vardagligt svammel med djupare tankar och vackra kollage. Du kanske skulle kunna införa återkommande poster; t ex. varje söndag kommer det upp ett modekollage, varje måndag beskriver du lite mer ingående någonting om hur modellbranschen fungerar, varje onsdag skriver du din personliga åsikt om något som händer i världen, varje fredag ger du ett film- eller TV-tips etc. Hur många återkommande poster beror ju såklart på vad du orkar och känner för. Egentligen behöver du inte ändra på någonting, men behåll svamlet, tack! 🙂

  Andrea 2013-01-21 19:10:11
  Svara
 • Nej, jag tycker din blogg är bra som den är!

  Malin 2013-01-21 19:03:00 http://www.malinantonsson.se
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand