Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bakexperiment – Bröd utan vete

Jag har bara en casting idag och den är först vid 5, så jag har passat på att experimentera lite i köket.

Jag råkade av misstag beställa hem 8 stycken jästpaket istället för 2 ( 2 pack om 4..missade det.) vilket betyder att jag nu har massor med jäst att leka med, så jag har gett mig på att göra vetefritt bröd nu på eftermiddagen. Det gick helt ok jag använde mig av rågflingor, frömix, pyttelite grahamsmjöl till utbakningen, bovete och lite mandelmjöl. När man inte använder vetemjöl så är det svårare att få brödet att jäsa, så de här bröden blev lite mer kompakta än vad de vanligtvis är. Men jag testade en bit nu till lunchen och det smakade helt ok. Jag tror att jag måste finslipa receptet lite, men det går att göra bröd utan vetemjöl. Så fort jag har fått till det så att det jäser lite bättre så kommer jag att lägga ut receptet här på bloggen.

Jag gjorde även en sats chokladbollar med kokossocker istället för vanligt socker, jag gillar när de smakar mycket kaffe, så jag la i mindre socker och mer kaffe, havregryn och kakao istället. Toppade gjorde jag med kokosflingor och så använde jag mig av organiskt smör eftersom jag inte tror på att margarin är bra för oss.

Har någon av er några bra recept på vetefria degar med jäst? Jag har ju som sagt var lite jäst att använda upp!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Det är ingen mening att använda sig av jäst, om du försöker att baka vetefritt bröd. Jästen behöver socker (dvs, kolhydrater) för att jäsa. Prova att ta bakpulver istället! Ett annat tips är att baka på kokosnötsmjöl. Det är jättebra!

    Erica 2013-01-17 23:14:50
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind