Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Tisdag

Photo – RVDS

I dag står det en casting inne på Zone – kontoret (MOTs syster agentur som har kontor vid Covent Garden) på schemat och efter det ska jag ut till Barnes för en plåtning. Sen ska jag faktiskt på årets första yogaklass, jag har inte yogat på huur länge som helst nu. Jag kommer att vara stel som en liten pinne hoho.

Det var många av er som nämnde att Boston terriern har många problem med näsan och ögonen och det är någonting som jag vet om. Mitt problem är att vi behöver en hund som jag kan bära på tunnelbanan och som kan komma med på castingar (liten till liten medium), som har energi nog att kunna springa med Garth och inte ser ”tjejig” ut (jätteviktigt för Garth). Vi är båda extremt känsliga mot hundar som bjäbbar, så därför känns inte en terrier särskilt aktuellt. Jag även helst inte ha en ras som fäller päls i drivor. Jag är uppvuxen med Irländska Settrar, men de är givetvis alldeles för stora för oss. Garth vill ha en ridgeback och det kommer ju verkligen inte funka för oss nu heller, men kanske senare.

Så ni förstår dilemmat i att välja en ras. Jag skulle inte ha någonting emot att ha en mix mellan en ex Boston Terrirer och en mer långnosad ras för att göra det hela lite bättre, vi tänker inte ställa ut vår hund ändå, så den behöver inte vara renrasig.

Tåls att tänkas på!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Hej Tess! Kul med hundplaner! Jag har själv en dvärgschnauzer och tycker att det är världens bästa ras. Dom fäller ingenting, man klipper eller rycker pälsen på dom istället. Lagom storlek för att ta med sig (jag sitter på tåget med min just atm), men ändå tillräckligt pigga för att orka med en rejäl runda i skogen med hästarna. Hur bjäbbiga dom är beror ju såklart dels på hur man uppfostrar dom, min har en del vaktinstinkt så när det plingar på dörren skäller han till. När vi valde valp var det viktigt för oss att hunden inte blev för liten, så vi valde den största hanen av två kullar. Man ser stor skillnad mellan tikarna och hanarna med.
  Hoppas ni hittar någon ni tycker om! Lycka till! 🙂

  Elin S 2013-01-18 14:56:14
  Svara
 • Själv har jag en Parson russel terrier. Vi ville ha en "tuffare" hund som kunde vara med överallt och det är hon verkligen. Älskar att få vara med och klagar inte bara hon får följa med på våra utflykter sedan spelar det ingen roll om det är en flera timmar lång bilresa eller en promenad till ica. Inte ett dugg bjäbbig, tror det mer har med uppfostran att göra har bara träffar icke terrier som är bjäbbiga typ pudel och malteser.
  Envis som attan dock tur att matte är snäppet värre 😉 kan tex vägra släppa en leksak i en dragkamp så att man kan lyfta leksaken i luften så hänger hon där och dinglar. Jättesmart liten tjej som är mycket bud och lek men som också uppskattar en sovmorgon under mattes täcke.
  Parson har inte några direkta sjuksommar utan blir ofta ganska gamla. Sen så är olika blandraser med jack eller parson vanliga vilket är bra då blandras sägs få bättre lynne.

  Oavsett vad ni väljer som kommer ni få en jättespännande resa. Parson russell var rätt för mig och min familj men det finns massor av olika raser, så det finns någon för alla.

  Charlotte 2013-01-17 22:26:42
  Svara
 • Hej tess! jag har en hund som är en blandning mellan bichon frise och bichon havanais. Det är en ganska liten hund men ändå är den inte så liten så svårt att förklara storleken:P men denna hunden är ganska bastant i kroppen och det är en allergihund dvs den fäller inte hår och har ingen stark "hundlukt". Sen så tycker inte jag att den ser så tjejig ut det beror nog mest på hur man "friserar" den så att säga. Så denna rasblandning rekommenderar jag:) annars kan man ju ta antingen en renrasig bichon frise eller havanais. hoppas allt går bra med hundletandet! kram / annica

  Annica 2013-01-16 23:08:02 http://annicastyle.blogg.se/
  Svara
 • Hey! I already commented on your earlier post. But one that now came to mind is Alaskan Klee Kai. It’s not too girly as it looks like miniature Husky. It needs to be socialized well as a puppy so that you won’t have problems with it when you have kids. There are three different sizes to choose from (toy, miniature, standard). Also Beagle is not girly, but howling can be an issue in a townhouse.
  I myself have a rescue dog from Spain, and it’s the most loyal, friendly, healthy dog you’ll ever meet. It’s great to be able to give a home for a homeless dog – I highly recommend.

  Crissy 2013-01-16 16:42:52
  Svara
 • Yorkshire terirer, aka yorkie är såå fina fäller inget då deras päls är mer likt hår, massvis med kändisar har en yorkie,just google it:)

  Frida 2013-01-16 10:39:45
  Svara
 • Hej!

  Har ni kikat på basenji? Ingen stor hund, kan inte skälla, renlig av sig, gillar motion men är inte en schäfer…

  Maria 2013-01-16 06:22:14
  Svara
 • Kan tipsa om dvärgschnauzer som är en stor hund i miniformat, otroligt mysiga och lätthanterliga och ser dessutom inte ut som en "tjejhund" haha.

  Paula 2013-01-15 22:31:33
  Svara
 • Håller med om shelter dogs!har själv en köpt minilabradoodle men även en blandras från en shelter. Ni har förstås rätt att göra vad ni vill men det finns en massa fantastiska hundar på shelters som behöver hem.Mina båda vovvar är alldeles fantastiska och det känns härligt att ge en före detta gatuhund ett kärleksfullt liv som hon förtjänar. Min ena kompis pluggar till veterinär och hon säger att det är så frustrerande när folk köper hundar (just boston terriers, mopsar,king charles cavalier etc) som är så sjuka raser. En hund borde ju kunna få andas normalt utan att behöva opereras.

  k 2013-01-15 19:45:10
  Svara
 • Skulle säga att en bichon havainese är en bra passande hund för er. Inte för tjejig, gillar att gå ut å gå, liten å passar i tunnelbanan. Älskar även barn.

  emina 2013-01-15 17:50:36
  Svara
 • Jag kommenterade i ditt tidigare inlägg. själv har jag en ridgeback och jag kommer inte köpa en till (älskar rasen och allt med denna hund) men även denna ras har drabbats av enorma problem! Allt från allergier till ryggproblem! Det är synd då jag vet många uppfödare som avlar på fel hundar för att få fram större och mer röda än vad redgebacks var från början (vetefärgade). Så för mig kommer det bli att rädda en hund, från hundstallet eller från www.hundarutanhem.se!

  Jag skulle inte vilja bidra till detta och det är extremt jobbigt för hunden och för en själv ekonomiskt med alla dessa hälsoproblem. Och att köpa en hund för att " det är en sån jag vill ha" när man vet att de har hälsoproblem tycker jag är fel.

  Lycka till!

  elin 2013-01-15 16:03:59
  Svara
 • Varför ni bara är inne på rashundar fattar jag verkligen inte. Om ni vill kunna ge en hund ett bra liv så borde ni faktiskt adoptera en hund från ett shelter. Det finns hur många hundar söm vill ha ett fint hem och så stimulerar ni dessutom inte några avlare som sönder avlar många raser helt och hållet. På något av Londons många shelter finns säkert någon hund som passar er.

  Josefin 2013-01-15 15:53:41
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Jag importerade en f.d. gatuhund från Spanien och hon var alldeles, alldeles underbar! Hon var alltid glad, sprallig och pigg. Hon var väldigt lugn inomhus och hade hejdundrande mycket energi utomhus. F.d. gatuhundar brukar även ha enormt starkt immunförsvar. Jag rekommenderar verkligen hundar från shelters.

   Sara 2013-01-15 17:30:18
   Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Håller med!! Jag har själv adopterat en hund som levt på gatan och tycker fler borde göra det. Att ge en hund en andra chans är en fantastisk sak att göra. Det finns så många hundar som bara väntar på att få ett hem.

   Marieh 2013-01-15 17:19:01
   Svara
 • Hej! Detta har absolut inget att göra med hundar, men ville bara säga hur KUL det var att se ditt vackra ansikte på 4 hela sidor i Virgin Atlantics tidning ombord på flyget till New York! Trevlig överraskning! 🙂

  Johanna 2013-01-15 15:36:17
  Svara
 • En beagle är pigg, liten och frisk.

  Anna 2013-01-15 15:27:23
  Svara
 • Jag har en blandning mellan Jack Russel och Mops, han ar en perfekt hund. Lagom storlek, skaller nastan aldrig och alskar att leka.

  Andrea 2013-01-15 15:23:11
  Svara
 • Du må IKKE finne på å skaffe deg en cavalier king charles spaniel. Sjekk dette: http://tv.nrk.no/program/koid23009312/rasehunder-3-aar-etter.
  Jack Russel Terrier er fantastisk, men krever masse aktivitet.
  Sjekk også ut hvilket aktivitetsnivå de forskjellige hundene krever, jack russel er på toppen av aktivitetsnivå-skalaen.
  Lykke til!

  Linn 2013-01-15 14:08:32
  Svara
 • Glömde nämna, min faster har en border terrier, det vore nog en bra ras för er! Liten, tuff, jättesnäll med barn och inte skällig. Dessutom är hon jättesöt! 🙂

  Maria 2013-01-15 13:55:17
  Svara
 • Jag skulle inte rekommendera en king charles spaniel, speciellt inte i storbritannien. Många drabbas av den smärtsamma, genetiska, sjukdomen Syringomyelia, vilket menas att skallen är för liten för hjärnan. Denna hund är sönderavlad. Det diskuteras till och med att förbjuda rasen.

  Linda 2013-01-15 13:54:45
  Svara
 • Boston terriern är en lapdog, det är ingen hund som orkar vara ute och springa pga nosen och exteriören. Skulle inte rekommendera rasen till er! Det finns flera småhundar som är tuffa och orkar springa långt, samtidigt som de är tillräckligt små för att stoppa i väskan. Några om jag har personlig erfarenhet av är cairn terrier (jätterolig, vacker, massa energi), dvärgschnauzer (liten men tuff) och dvärgpinscher (känslig för kyla men mkt energi och uthållig). Om ni vill ha en hund med lite mjukare temperament så tycker jag ni skall kolla på de små spaniel raserna, tibetansk, cavalier och king charles. Små och väldigt gulliga men de orkar lätt med en joggingtur. 🙂 Kolla även på blandraser, min syster har en pomeranian/papillon/japansk spets. Han ser ut som en alltför stor chihuaha men blir aldrig trött och är en liten tuffing.

  Maria 2013-01-15 13:53:26
  Svara
 • Hej Tess! Jag har en Jack Russell, mkt energi, världens tuffaste och inte bjäbbig 😉 jag tror att vilken hund dom helst kan bli bjäbbig om den inte uppfostras ordentligt 😉 jag har träffat många bjäbbiga Boston terriers 😉 kram o lycka till

  Mia 2013-01-15 12:27:37
  Svara
 • Tyvärr är det vanligt att Bostonterrier inta bara har problem med själva nosen och ögon utan även med att de har en för lång mjuk gom som gör att de inte orkar så mycket så inte en helt optimal ras om ni skall ut och springa med den. Det är relativt vanligt att man behöver operera detta. Självklart inget uppfödarna skryter med eller vill erkänna är ett problem, men jag jobbar inom djursjukvården så jag har sett det många gånger… Skulle rekommendera Cairnterrier – pälsen trimmas 2 gånger/år, fäller inte mycket alls och är inte "bjäbbig". Då är Bostonterrier mycket mer "på" andra hundar. Annars Australisk terrier – mycket trevliga! Lycka till!

  Sofia 2013-01-15 12:25:24
  Svara
 • Jag hade en bulldog nar jag vaxte upp och den hade inga problem! Men jag har hort om alla problem som den typ av hund kan fa sa klart. Ville bara saga att jag har positiva erfarenheter 🙂 har alltid tyckt om beagle den ser ju inte sa tjejig ut.. Hursomhelst lycka till! Ibland ar det svart att fa till det "perfekta".
  xx

  Mika 2013-01-15 11:42:39
  Svara
 • Hej 🙂 Jag tycker att en cavalier king charles spaniel är ett oerhört bra alternativ. Har haft en sådan och har vänner idag som är sambos som har den rasen då den är mysig och kramig men älskar att springa i skogen i timmar och springa med matte/husse likväl som att krypa upp i soffan när man kollar på tv. Bichon frisé är en annan bra ras 🙂

  Johanna 2013-01-15 11:26:38
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind