Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Boston Terrier

Vi är så himla sugna på en Boston Terrier OM vi köper en lägenhet med trädgård eller väldigt nära en park.

Jag har, som ni vet, velat ha en hund i säkert 5 års tid nu, men eftersom vi har bott i en lägenhet i ett område som kanske inte är världens hundvänligaste så har vi väntat. Det skulle inte kännas rätt att skaffa en voffse bara för att vi vill ha en utan att kunna ge den ett bra liv. Men nu har vi chansen att ändra på det, så vi har börjat titta på lite olika raser och har kommit fram till att en Boston Terrier skulle passa oss ganska bra. Den verkar vara liten nog för mig att kunna ta med mig på castingar, men ändå ha tillräckligt mycket energi för att leka och springa med Garth. Sen passar det ju extra bra att den är bra med barn eftersom vi vill skaffa familj om ett par år.

Någon av er som har en Boston?


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Does it absolutely have to be purebred? You could find a nice mutt from pound. Or you could surf the net and find a good dog that some family needs to give away, saves you the time to train it. As few people have said, Boston terriers have some health issues (as do so many others). Choose carefully. You want a healthy dog. Here’s few breeds that I thought of: Nova Scotia Duck Tolling Retriever (too big?), Kooikerhondje + other spaniels, Mittelspitz (should be quite healthy), Border Terriers (my fave). I’m sure you’ll do all the research and take in account what a specific breed requires from you and what you can offer. In the end, each dog is it’s own individual, a good breeder will help you find the suitable match for you. Have fun planning.

  Crissy 2013-01-16 14:53:56
  Svara
 • Da far val jag ga emot alla andra ovan och saga att kop absolut en Boston Terrier om du ar sugen & kan. Jag har en sjalv, en hanne pa 1.5 ar, och han ar HELT underbar. Superbra lagenhetshund eftersom att han inte ar jatteenergisk utan valdigt lugn och fin hemma. Men nar vi kommer ut i parken ar han valdigt energisk och glad och kan springa mycket och lange. Ar otroligt social och ALSKAR andra hundar och att leka med dom mer an allt annat, har aldrig nagansin inte kommit overrens med en annan hund (forutom dom aldre som inte orkar med en busig lekglad liten ungkille).

  Han ar valdigt valdigt tyst och skaller ALDRIG utom pa kommando, inte ens mot andra hundar i lek. Det ar rastypiskt for Boston Terriern, att inte skalla mycket.

  Sjalvklart har dom mer halsoproblem an andra raser som inte ar lika avlade pa, som folk skriver ovan. Men valj din uppfodare med STOR omsorg, se till att foraldrarna inte har nagra halsoproblem saklart, och valj inte en uppfodare som avlar Bostons med for korta nosar – detta varierar beroende pa uppfodare. Se till att ha forsakring pa vovven ocksa saklart.

  Vi har inte haft nagra halso-problem med varan Boston over huvud taget forutom att han gjort illa ett oga i lek med andra hundar ett par ganger, dock absolut inget allvarligt. Men det ska man vara forsiktig med absolut och det beror ju pa hans nagat utstaende ogon.

  Sen ar dom inte lika taliga for varme och kyla som skrevs ovan, men ar man lite smart och ser till att inte ga ut och springa med dom mitt pa dagen pa sommaren ar det absolut inga problem. Vi bor i Western Australia dar det ofta ar runt och over 40 grader pa sommaren sa jag vet vad jag pratar om.

  Detta ar forsta hunden vi har haft men han har varit otroligt latt att uppfostra, det galler bara att lasa pa ordentligt innan, sa jag haller inte med om att Boston’s inte ar en bra forstagangshund. Allt gar mer eller mindre att lara sig pa forhand.

  Och sist men inte minst, han ar VALRDENS sotaste hund jag nagonsin traffar, nu kanske jag ar nagat partisk men dom flesta i hundparken haller med. Han haller otroligt mycket ogonkontakt och nar man pratar med honom tiltar han pa huvudet, fantastiskt gulligt. Valdigt lydig och har mycket respekt & annu mera karlek for/ till en.

  Lycka till!

  Finns pa mailen om du har nagra fragor. 🙂

  Hanna 2013-01-16 12:16:50
  Svara
 • stackarn… dom små vindögda ögonen håller ju på att ploppa ut när som helst!

  Petra 2013-01-16 12:14:11
  Svara
 • Jag är nog lite inne på samma linje som de andra här, tyvärr. När jag nu senast köpte hund, i våras, var det viktigaste att den skulle likna en hund och inget annat. Jag ville att den inte skulle vara så hemskt framavlad utan frisk och likna det jag kallar hund. Jag tycker faktiskt synd om alla bulldogar, boxers,Cavalier king charles spaniels osv som pga människan avlats till att likna allt annat än en hund. De lider av alla slags sjukdomar, trånga näsor som leder till andningsbesvär, det är hemskt att lyssna på dessa hundar speciellt sommartid.
  Jag har själv en terrier ras (Parson Russell)och rekommenderar inte en terrier som första hund, de är en handfull i temperament, har svårt att varva ner och kräver en oerhört fast hand samt gott ledarskap. Får en terrier för lite sysselsättning så har du mega problem, hela ditt hus kan i värsta fall tuggas sönder, så ta reda på lite mer om rasen innan ni bestämmer er. Är ni mycket borta ska ni ju inte alls tänka på hund, det går inte, är ni första hunds-ägare, välj nån enklare ras, typ nån form av spaniel, retriever eller pudel. De är lugnare, anpassar sig bra, lär sig fort och är villiga att blidka människan, de tar inte över som en terrier helst vill göra. Lycka till med hundvalet!

  maria 2013-01-15 10:28:46
  Svara
 • Linda 2013-01-14 20:55:48
  Svara
 • De har väldigt mycket problem (vilket många raser har idag).. Något jag kommer tänka på nästa gång jag köper hund, vill inte bidra till den snea aveln vi tyvärr har idag. hundarna mår inte bra av att inte kunna andas ordentligt. 🙁

  E 2013-01-14 18:50:28
  Svara
 • Visst är de väldigt söta och ofta mkt trevliga hundar men tänk över alla hälsoproblem. Det är en brachiocephal ras vilket innebär att de har mkt trängre näsborrar och mindre näshåla att få plats med alla conchor (slemhinnebeklätt ben) vilket gör det svårt att andas genom näshålan. Det innebär också att de har en lång mjuk gom, mer vävnad på mindre plats i svalget och smalare luftstrupe som lättare kollapsar vilket gör det svårt för hunden att andas (jämför med att själv andas genom ett sugrör). Detta ställer ffa till problem vid varmare väder och ansträngning då hunden svalkar sig genom ökad ventilering vilket ytterligare förvärrar problemen då slemhinnan i svalget svullnar – hunden kan då dö av värmeslag och veterinär måste uppsökas snarast. Huvudformen gör också att ögonproblem är vanligare, tex kan ögonen lättare ramla ur ögonhålorna. Rasen har också problem med att knäskålen hoppar urled något som ger smärta och kan behöva åtgärdas med operation.

  Detta känns som lite skrämselpropaganda men alla hundar av den rasen (och även andra raser med tilltryckt nos som mops, fransk bulldog, perserkatt etc) har dessa fel medfödda i mer eller mindre grad. En del individer får så kraftiga problem att de behöver genomgå operationer för att lättare kunna andas och om det inte hjälper kan man tvingas avliva dem. Det finns många andra fina, trevliga hundraser med mkt mindre hälsoproblem 🙂

  Malin 2013-01-14 17:48:03
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind