Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

BareMinerals vs. Chanel foundation

Jag köpte både Chanels Vitalumiere och Bare minerals original foundation på flygplatsen på väg till Sverige innan jul och jag har nu testat båda två.

Chanelen fick komma med på stan och handla julklappar och sedan på julbord med familjen. Det var en bra färg, den täckte helt ok, lätt att applicera och satt på bra hela dagen och kvällen. MEN.. när jag kom hem hade jag fått 3 (!) stora finnar. Jag vill påpeka att jag bara får finnar om min hud verkligen reagerar illa på en produkt och det händer i princip aldrig på jobbet. Så det måste antingen vara någonting i innehållet av Chanel-foundationen som jag är jätte känslig mot eller så täppte den till porerna så illa att min hud fick panik. Nu har jag bara testat den en enda gång, jag har inte vågat mer sedan dess, men jag känner ändå att jag borde försöka mig på den en gång till för att kunna utesluta att det var någonting annat som gjorde min hud så förbannad.

Sedan dess har jag använt BareMinerals-foundationen och jag har fått fler komplimanger över hur fin min hud är, både av klienter och även av Garth igår innan bion. Problemet med BareMinerals är att varannan burk jag köper är underbart bra och varannan har varit så dålig att den har fått åka raka vägen ner i soptunnan direkt. Kvinnan på BareMinerals på Gatwick sa att det finns många piratkopior på deras produkter, så antingen har jag råkat ut för ett par sådana (köpta i butik!) eller så håller BareMinerals produkter en extremt ojämn kvalité.

Nu kommer jag i alla fall fortsätta med BareMinerals, men jag ska vi något tillfälle när jag inte ska jobba eller har någn fest eller annat som jag vill vara fin till och testa Chanel-foundationen igen. Bara för att vara riktigt säker.

Har någon av er fått utbrott av Chanels produkter? Jag har flera andra som jag ÄLSKAR och som funkar hur bra som helst för mig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Min hud reagerar jättestarkt på Priori foundation. Den är fantastiskt fin de första timmarna, men sedan börjar min hud flagna runt näsa och mun och ner på hakan. Det tar sedan två-tre dagar med peeling och olja för att det ska läka. Har vid 4 olika tillfällen använt Priori som jag så förväntansfullt köpte, men det blir lika varje gång. Verkligen trist. Någon mer som känner igen detta bekymmer? Jag ser annars bara lovord om Priori. Jag har tidigare använt Tromborg i flera år som passade perfekt till min något torra hud och som gav fin lyster. Det blir att gå tillbaka till den och slänga 600kr Priori i sopen. 🙁

  Linda 2013-03-14 19:31:35
  Svara
 • Har ganska reaktiv hy men Chanels får jag inga finnar av. Bare minerals tycker jag är ok, men precis som Paula sa så är Prioris mineralfoundation heeelt fantastisk. Den ger lyster men man blir inte blank, kan variera täckningen samt att den innehåller lika mycket coffeeberry som deras hudvård. Finns bland annat på beautybay. Jag använder den ljusaste och den är som macs färg nc20 eller 10 beige i Chanels vitalumiere compact 🙂

  Lovisa 2013-01-04 19:22:23
  Svara
 • Jag älskar Bare minerals, känns så lätt på ansiktet och min hy mår bäst utan flytande foundations. Jag köper den som kallas matte då jag har lite fetare hy, fungerar kanon. Köper den mycket billigare genom lookfantastic.com som skickar från england. Där kostar det kanske 190-200 kr istället för 500 som i Sverige, rekommenderas!!

  Sofi 2013-01-04 16:41:28
  Svara
 • Precis som Linas kompis fick jag eksem liknande vattenfyllda blasor nar jag anvande den dar foundation forra aret. Det tog nagra manader for min hud att aterstalla sig so keep away from it 🙂
  Laura Mercier gor bra foundations och har hort om man har kanslig hy ska "By Terry" vara bra som man kan hitta pa Space NK x

  Linda 2013-01-04 13:55:53
  Svara
 • testa IDUN minerals på Apoteket – helt fantastisk

  Gina 2013-01-04 09:16:23
  Svara
 • Jag gillar Bareminerals men har nyss köpt en foundation från Priori som är HELT fantastisk. Den kostar lite mer men är värd varenda krona!

  Paula 2013-01-04 09:07:34 http://ingridpaula.blogg.se
  Svara
 • Min kompis fick något eksemliknande och vattenfyllda blåsor i hela ansiktet av samma foundation. Efter några läkarbesök fick hon reda på att Chanel använder en hög dos av något ämne som många lätt kan reagera till. Sedan dess kan hon bara använda ekologiska och helt naturliga produkter.

  Lina 2013-01-03 23:30:39
  Svara
 • Det är såå svårt att hitta den perfekta foundation, har provat massvis men har nu blivit bekväm och har använt Kanebo i flera år.. Kanske blir att prova Armani’s foundations när den här tar slut! Måste vara väldigt försiktigt eftersom jag har känslig hud som lätt får finnar av produkter som inte passar min hy..

  Kul att följa din jakt på foundation iaf! 🙂

  Kram

  Suzy Q 2013-01-03 23:11:01
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind