Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Middag på balkongen och lite tankar om alkohol

En av de mysigaste sakerna jag vet är att tända ljus på balkongen, duka upp och äta en romantisk middag på balkongen.

Det var så fint i helgen att jag inte kunde låta bli. Det blev ostbricka ett glas rött och till huvudrätt Garths goda kyckling. Sen satt vi där hela kvällen och pratade och lyssnade på musik.

Jag såg att det blev en lite diskussion under inlägget där jag sa att det blir en alkoholfri helg för mig och det var inte riktigt meningen. Anledningen till att jag då och då kör en vit vecka/helg/månad är just för att jag vill känna att jag kan ha roligt utan alkohol lite då och då. Det är så mycket sociala saker som händer i samband med alkohol och vin/champagne/drinkar vill jag dricka för att det är gott och vid rätt tillfälle, inte för att det är vad man ska göra på helgen. Då och då känner jag att jag vill låta kroppen vila lite och då hoppar jag gärna över onödig alkohol. Men är det rätt tillfälle så dricker jag gärna ett glas rött med maten, som nu i fredags blev det ett glas vin trots att jag sa att jag skulle ha alkoholfritt, men det var för att det passade till maten och stunden.

Jag försöker tänka på min kropp och mitt välmående och alkohol kan vara dåligt för kroppen men bra för sinnet, som på middagen på balkongen. Men när det är dåligt för både kroppen och sinnet, då hoppar jag helst över. Jag ser det som någonting jag njuter av vid rätt tillfälle och jag avskyr att vara bakis och känna mig ohälsosam dagen efter. Så om jag ska vara bakis så måste kvällen innan verkligen ha varit värt det. Som vår kväll på The Box för ett tag sedan, jag var lite bakis dagen efter, men vi hade så himla roligt kvällen innan, så det kändes verkligen värt det.

När jag var yngre och bodde i Stockholm så festade jag ganska ofta och mycket på klubbarna runt Stureplan och jag måste säga att Tess i London är mycket smartare med sitt drickande och lyckligare allmänt än vad Tess i Stockholm någonsin var. jag gillar fortfarande att festa på Stureplan, men jag dricker numera bara det jag tycker är gott och i lagom stora mängder. Jag tror att det i mitt fall kallas för att mogna.

Hur resonerar ni kring alkohol?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag förstår inte att så många, särskilt de som inte dricker, ska lägga sig i andras alkoholvanor så mycket! Vill jag ta ett eller två glas vin en vanlig tisdag så gör jag det. Jag tycker det är gott med vin och öl till mat och jag vill gärna ta en drink när jag går ut. Det handlar väl om att veta när man ska sluta! Jag dricker nog i snitt alkohol två dagar i veckan, men då handlar det oftast om ett glas vin. Dock bor jag i London sedan en lång tid tillbaka och jag måste säga att de flesta av mina vänner här dricker betydligt mer än jag. Kanske är mer accepterat här. Från kommentarerna ovan verkar det ju som att allt mer än ett glas i månaden är konstigt!?

  Emma 2012-08-21 23:00:18
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Ja, de som svarat vill nog bara bekräfta Tess syn på alkohol; att man inte behöver dricka…fast i verkligheten dricks det nog mer. Tycker också att det är gott med vin till mat och dricker nog lite mer på helgen, men blir aldrig full. Man ska inte döma de som avstår fr alkohol, men de i sin tur behöver inte poängtera hur nyttiga och duktiga de är för att de avstår.

   Ida 2012-08-22 17:20:29
   Svara
 • Blir nästan lite förvånad av att de flesta som kommenterar dricker så lite, eller så kanske det bara är så att de som dricker lite mer/oftare inte kommenterar? Det känns bara som om man läser så mycket om att vi dricker mer och mer alkohol osv… Själv dricker jag aldrig alkohol i vardagslivet, helt enkelt för att jag inte tycker att det är tillräckligt gott och kan lätt vara utan. Blir heller aldrig sugen på alkohol. Dricker kanske alkohol någon gång per månad i samband med en festkväll, middag, eller jobbgrej.

  Johanna 2012-08-21 22:36:18
  Svara
 • Jag dricker nästan aldrig och om jag gör det så blir det lite och bara för att det är en god drink, inte för att jag vill bli full. Jag känner inget behov av att bli full, för jag hatar bland annat att vara bakis. Andra får göra precis som de vill, men jag har så himla roligt utan alkohol så det är inget jag behöver.

  Maja L 2012-08-21 17:36:13
  Svara
 • Jag dricker knappt alkohol heller, men NJUTER garna av ett glas rott till en god middag nagon gang i manaden, det ar skillnad tycker jag an att dricka alkopops och annat for att bara bli full! BTW, Garth ser ut som en cave man! 🙂

  Elin 2012-08-21 08:33:05
  Svara
 • Hallå!
  Jag dricker alkohol supersällan, inte ens varannan månad. Det finns ett helt gäng förklaringar till det (det är oftast inte gott, min pojkvän dricker inte pga sjukdom, jag har sett vad alkoholism gör med folk mm) och precis som många andra råkar även jag ut för "man måste dricka alkohol"-heltsen. Om man är 20 år (eller snart 30 år som jag) så kan man väl få ansvara för sitt eget alkoholintag?

  Elin N 2012-08-20 21:31:10
  Svara
 • Hej! Titta gärna in på min bloppis där jag säljer kläder, klackar och massor av annat till billiga priser – och det mesta är oanvänt!

  Just nu säljer jag bla en äkta väska från GUESS, ett par klackar med nitar och en oanvänd bikini från Victoria’s Secret! Skynda fynda!
  http://mytrashyourtreasure.blogg.se/

  My Trash Your Treasure 2012-08-20 18:51:10 http://mytrashyourtreasure.blogg.se/
  Svara
 • Jag känner så här. När det har blivit en bedrift att ha "en vit månad" så har det gått för långt. Är man inte beroende så ska väl detta inte vara svårt? Själv har jag inget som helst behov av att dricka alkohol då det enbart ger mig ångest och får mig att känna mig ohälsosam. Det är snarare själv pressen från omgivningen som jag tycker är jobbig eftersom de flesta umgängen sker i samband med alkohol.

  Cecilia 2012-08-20 16:51:56 http://ceciliaragnarsson.blogspot.com
  Svara
 • Jag dricker bara vid sociala tillfällen, typ jobb mingel och liknande. Och då mest för att det ser knäppt ut att stå där utan drink, särskilt om det är tal och skål grejer. Jag kan gilla känslan av att bli berusad som jag får då (eftersom jag dricker så sällan krävs det inte mycket) men det är allt. Är inte en sådan som tar ett glas vin till maten då och då och jag dricker inte med mina vänner hemma heller.

  EmmaS 2012-08-20 15:32:16
  Svara
 • Jag tycker ocksa att det ar jattebra att det finns manniskor som oppet star for att de inte maste hinka i sig alkohol varje gang de gar ut. Jag ar student, sa alkohol ar en stor del i min umgangeskrets, men jag dricker valdigt sallan numera. Vill jag ha ett glas vin kan jag dricka det, eller en god drink, men jag tycker inte om att vara berusad. Jag tycker varken om kanslan eller att vara bakis och jag har alltid mycket roligare med alkohol. Tyvarr ar det ofta sa att folk vagrar att acceptera att andra inte dricker, de maste forsoka hetsa in en i deras eget beteende, och tyvarr har mina f.d. vanner varit sa ratt ofta. Nu har jag druckit kanske…fyra ganger pa tre manader, och jag har varit tva ganger. Visst var det kul men knappast roligare an utan.. Alla valjer ju sjalva givetvis, men jag forstar inte varfor det ar sa svart for somliga att acceptera andras val.

  Moa 2012-08-20 15:17:10
  Svara
 • Jag dricker inte alls, främst på grund av sjukdom, men också för att jag inte gillar vad alkohol gör med människors beteende. Och jag skulle önska att det var lite fler som hade filosofin att ett glas till maten är fullt tillräckligt 🙂

  Emma 2012-08-20 14:36:38
  Svara
 • Jag tycker det är läskigt hur stor plats alkoholen har fått i vårat samhälle och i vår kultur. Jag har inte druckit en droppe på fem år, jag får för mycket ångest av det och är inte en sådan människa som kan njuta av ett glas vin. Mår 1000 gånger bättre av att inte dricka så det passar mig, men jag får allt för ofta förklara mig och många människor verkar känna sig obekväma av människor som inte väljer att dricka på sociala tillställningar.

  Sofia 2012-08-20 14:04:18 http://withsofia.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind