Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Modeveckan s/s 13

Snart är det dax för Mercedes-Benz Fashionweek i Stockholm igen och det blir bara större och större för varje år.

Jag tycker alltid att jag blir positivt överraskad av kvalitén på kollektionerna och det är så kul att Sverige som är ett sådant litet land har en sådan genomslagskraft i resten av världen inom mode. Det märks att svenskt mode verkligen börjar ta för sig mer internationellt  då det är fler och fler här i London som nämner  namn som Acne eller Dagmar när jag säger att jag är svensk och det är otroligt roligt. Svenskt mode genom engelska ögon = stilrent, snygga skärningar och smarta detaljer.

Jag personligen gillar att det känns som att svenska designers vågar, de är inte rädda för att gå mot strömmen eller att testa någonting som kanske inte funkar mainstream. Mode är konst och kreativa designers är som vår tids Van Gogh. Det är ok om de skär av sig ett öra, så länge de fortsätter skapa mästerverk.

Mina favoriter förra omgången var Altewai.Saome, Tiger, The local firm och V avenue shoe repair. Ni kan hitta en summering jag gjorde här.

Det ska bli spännande att se vilka som blir favoriterna den här gången.

Jag vet att jag har på tok för få svenska designers i min garderob och det är någonting jag verkligen ska jobba med. För jag är verkligen stolt över den toppklass svensk design håller och det borde speglas mer i vad jag har på mig än vad det gör.

Jag har fått ett par inbjudningar till modeveckan, både till lite fester och visningar, så jag funderar på om jag ska ta och pipa över en snabbis och titta på lite härligt svenskt mode. Vi får se, det tåls att tänka på, jag ska ju redan till Stockholm den 7e September som det är, men det vore himla kul.

Sen är ju frågan vem jag skulle gå med, de flesta av mina modeintresserade tjejkompisar bor ju här och det är kanske lite trist att gå på visning helt ensam (tyvärr så får man sällan en +1). Som sagt, tåls att tänka på.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Ja, bjud en läsare! Jag anmäler mig härmed som frivillig 🙂 Jag är en modestudent som läser till att bli inköpare och jag brukar titta igenom modeveckornas visningar på nätet, men det skulle såklart vara väldigt kul att göra det IRL.

    Anita 2012-08-18 09:11:16 http://tidsenligt.blogspot.se/
    Svara
  • Bjud en läsare vettja om du inte får tag i en kompis som kan gå med! =) finns säkert flera trevliga som skulle bli överlyckliga över att få se en visning!

    Emma 2012-08-17 22:02:11
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind