Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Oj, vad pinsamt Jonas Colting!

Som f.d hästtjej så kunde jag inte låta bli att reagera på den här artikeln på Ridsport.

Att folk kan vara så inskränkta och racka ner på en annan sport på det sättet. Sen att han inte har tillräcklig självdistans att skriva ett hyggligt svar tillbaka. Jag har förstått att Jonas Colting har blivit anklagad för att ha attitydproblem tidigare, men bör vi inte vara glada för alla olympiska medaljer? Man behöver inte ha ett intresse i alla sporter i OS, men att bete sig på det här sättet är bara pinsamt och visar stor brist på respekt.

OM Colting skulle ta till sig det här och faktiskt ta åt sig av utmaningen så skulle det visa att han faktiskt har lite självdistans och kanske skulle han lära sig någonting. Men min gissning är att karln är hästrädd och aldrig skulle våga sig upp på någonting större än en cykel (eller en get kanske?).

Jag blir sällan arg, men det här tyckte jag är riktigt pinsamt och då har vi inte ens rört vid det faktum att han talade illa om lerduveskytte och segling till på köpet. Jag tycker att det är så tråkigt att det här är en person som har varit en representant för Sverige – Ett land med så många ridsportsintresserade. Jag skäms för dig Jonas Colting!

En rolig grej är att det är min gamla ridkompis Katta som har skrivit emailet till Colting. Ni kan hitta hennes svar på hennes blogg.

Efter en twitterkonversation med Colting så inser jag att han är idrottsvärldens ”Kissie”. Ju mer folk uppmärksammar honom, desto mer dumheter klämmer han ur sig. Det finns ingen anledning att ta honom på allvar helt enkelt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Äsch, varför spelar det så stor roll vad den mannen tycker? Han var antagligen väldigt glad över medaljen i triathlon, och hävde ur sig uttalandet halvt på skämt. Det viktigaste är väl ändå att ridsport faktiskt är med som gren i OS, och även om det är en sport som inte alla uppskattar så är det ju minst lika många som inte är intresserade av att se på triathlon.

  Av hans svar att döma verkar han dock sjukt osympatisk. Kanske är det det som gör att folk reagerar? Vanligtvis framstår ju många idrottare som så oerhört sympatiska och reko och med härlig laganda.

  Kram Katarina

  Katarina 2012-08-08 18:40:39
  Svara
 • Brukar inte kommentera, men jag kan inte låta bli denna gång. Du har helt rätt, Colting är bara pinsam. Vad har han gjort/ vunnit? (ser ut som ännu en småplufsig mansgris som extrakväcker på tv4 plus i bästa fall.)
  Sverige är bland de bästa i världen inom ridsport och våra ryttare är alla fantastiska förebilder/ idrottsmän & kvinnor. Framförallt Rolf Göran Bengtsson, vår jerringpris vinnare. ( framröstad av hela svenska folket, 1:a på världsrankningen i sin sport)

  Var är Coltings priser och utmärkelser?

  Mikaela 2012-08-08 15:18:41
  Svara
 • Åhh jag blir så ARG på inskränkta människor som Colting.

  Petra 2012-08-08 08:55:14
  Svara
 • Jag tycker att det är ganska pinsamt för alla som pikar ner på ridsport överhuvudtaget, för de har ingen aning om vad de pratar om. Majoriteten som säger att det bara är att åka häst har aldrig suttit på en häst och det som krävs för att bli en bra ryttare är jobb 7 dagar i veckan, precis som för vilken idrottare som helst. Och argumentet att det är hästen som gör jobbet är ju bara sjukt, man kan inte sätta upp vilken människa som helst på en häst och sen hoppa en 1.60-bana eller rida ett grand prix-program. Precis som du inte kan sätta en oerfaren människa på en segelbåt eller räkna med att en människa som aldrig tränat inför ett triathlon skulle ta sig igenom det utan att typ dö..
  Jag kan ärligt säga att jag inte förstår mig på varken segling eller lerduveskytte men jag respekterar de idrottare som gör allt för sin sport (speciellt efter att ha sett dokumentären Medaljens pris, den kan du se här: http://www.svtplay.se/video/205991/medaljens-pris).

  Paula 2012-08-08 08:02:25 http://livehealthier.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind