Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Frågestund – Modellfrågor 1

Nathalie

Hej! Hur kom det sig att du blev modell? Vilken modellagentur modeller du för?

Fredrika

Hej:) Jag tänkte fråga hur du blev modell? Vilken modellagentur modellar du för? Jätte fina bilder har du!!

Hej Nathalie och Fredrika!

Jag började som modell när jag var liten, då var det mamma som tog med mig och mina systrar till agenturen.

De senaste 7 åren är det MOT Models i London som är min moderagentur och tar hand om min kalender åt mig, men jag ligger även på Stockholmsgruppen i Sverige, Y-Models i Kapstaden, Clear i Munchen, Body and Soul i Hamburg, XS Models i New York, Ford i L.A och så har jag precis fått en agentur i Singapore (som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på just nu).

När jag skulle till London skickade jag in mina bilder till 5-6 olika agenturer och fick möten med 4 stycken. Jag mötte dem alla i London och 3 av agenturerna ville att jag skulle gå med hos dem. At jag valde MOT var för att de hade en casting i rummet bredvid, skickade in mig direkt och jag bokade jobbet samma dag.

Kram

Tess

Bella

Hej!

Jag undrar om man är för gammal att bli modell när man är 28-29 år… jag har alltid fått höra att jag borde bli modell, osv… men det blev aldrig av att jag testade… tror jag testade någon enstaka gång och kan ångra mig lite ibland. Många tror fortfarande att jag är 22 år gammal…
Eller är det helt enkelt så att man måste ha börjat när man är ca 15-20 år gammal? Har du tips på vart man kan testa att höra av sig?

Kan man få skicka nån bild till dig och du säger vad du tycker? Om man hade passat.. kanske som reklam modell… eller kanske inte alls… hade vart kul bara =) Hade varit spännande med lite feedback.

Hej Bella!

28 – 29 är ganska gammalt för att bli modell, speciellt om du inte har en portfolio innan. Men ingenting är omöjligt och modellerna över 30 tjänar väldigt mycket pengar på kataloger och reklamfilmer, så reklammodell går det att bli i nästan vilken ålder som helst. Jag skulle föreslå att du började jobba på en portfolio och börjar testa med fotografer och skicka in bilder till agenturer med commercial avdelningar. Om du vill bli fashionmodell så är det tyvärr ganska så kört i den åldern.

Jag har ingeting med scoutade för agenturer att göra, så det är svårt för mig att säga vilka utseenden agenturerna skulle gilla. Jag tycker att du ska skicka bilder direkt till dem i stället. Det värsta du kan få är ett nej.

Lycka till!

Kram

Tess

Karoline

Hvordan ble du modell? Hvilke byråer er du i? Hvilke land har du jobbet i? Hva er de sørste jobbene du har gjort? Får du bestemme hvor du vil bo? Hva en ”inn” som modell nå? (f.eks blondt hår/store øyne..) Har du gått på vidregående, hvis ikke: skal du? og hvor gammel var du når du begynte du å reise? Hvordan fikk du byrå i utlandet? Hva er målene (hofte, midje..) dine?

Hej Karoline!

Jag började jobba som modell redan när jag var 5-6 år gammal, då var det min mamma som knöt mig och mina systrar till Mikas i Stockholm. När jag var 16 år gammal gick jag in hos dåvarande Atom (som nu är en del av Stockholmsgruppen) och bytte till dem istället. Min agentur i London fick jag genom att skicka över mina bilder till lite olika agenturer innan jag flyttade och fick möten med dem. Mina största jobb jag har gjort är en kampanj för Nokia, en för Nivea, Lóreal, Avon, Sony, Head and Shoulders Alternative, lite olika reklamfilmer för allt från tvättmedel till klockor. Sen är jag ansiktet utåt för både Sekonda som gör klockor och Make Believe som gör brun utan sol. Men det är svårt att säga vad man räknar till ett stort jobb, om det är pengar eller ära. Men Nokia är det som utan tvekan har varit mitt största och mest välbetalda jobb.

Det är svårt att säga var som är ”inne” då det ofta handlar om att ha ett unikt utseende. Men jag skulle nog säga att buskiga ögonbryn är ganska så vanligt just nu. Det bästa är att titta på vilka modeller som gör bra ifrån sig för tillfället och just nu så är alla väldigt unika.

Jag reste en del med H&M och Ellos när jag var liten, men då kom mamma med på alla resorna. Jag reste inte själv innan jag var 18 år gammal och det är jag väldigt glad för nu.

Mina engelska/svenska/New york/L.A agentuer fick jag genom att ansöka och skicka in bilder, mina tyska agenturer/ den i Singapore och min agentur i Kapstaden fick jag genom att bi scoutad genom min engelska agentur. Ofta kan ens agentur koppla en samman med andra passande agenturer i andra länder.

Du hittar mina mått här

kram

Tess

Johanna

Jag tror att jag läste någonstans att du är 28 år. Hur länge till tror/hoppas du att du kan fortsätta med modellandet?

Hej Johanna!

Det är en ganska klurig fråga eftersom man i princip kan jobba som reklammodell hela livet. Många av de som tjänar i toppskiktet på agenturen är mellan 30 och 50. Det är helt enkelt olika marknader och ju äldre man blir desto färre modeller finns det i ens ålder, så det blir mindre konkurrens och på så sätt mer jobb. Men frågan är mer hur länge man vill modella. Många av mina vänner har satt 30 eller 35 som gräns och vill göra någonting annat efter. Jag tror att jag slutar den dagen jag känner att jag inte jobbar lika bra som jag gör nu. Vi får se helt enkelt, jag kör på så länge jag tycker att det är kul.

kram

Tess

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind