Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Matopas dag 1

Matopas är en jättestor nationalpark som ligger ca 2 h från Bulawayo med bil.

Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig när vi kom dit. Men så fort vi kom in i parken så insåg jag vilken extremt vacker och speciellt miljö det är. Hela parken är full av massiva släta bergshällar och stora stenbumlingar som balanserar ovanpå varandra. Det är ett riktigt naturfenomen och väldigt pampigt att se när man kör in med bilen.

Det första vi gjorde när vi kom fram var att ta in på ett helt underbart hotell som heter Matobo Hills. Där får man bo i små lyxiga hyddor som är helt gjorda av sten, trä och pinnar. Vår hydda hade jättestora fönster och badrummet låg en trappa ner i bakre delen av hyddan. Vi hade både dusch, badkar och sängen var stor och skön. Riktigt lyx mitt ute i bushen och det var inte dyrt heller!

Efter vi hade lassat in allting och ätit en vattenmelon utanför på berget så bestämde vi oss för att hitta en hög plats att se solnedgången på, så vi gav oss på att klättra upp för närmaste berg. Det tog bara 20 – 25 minuter att komma upp genom buschen och upp för bergshällar och det var inte ett superhögt berg, men jag är så nedrans höjdrädd att jag var nära på att vända tillbaka ett par gånger. Som tur var klättrade jag på och vi  belönades med en underbar utsikt och en av de vackraste solnedgångerna jag någonsin har sett.

Efter fick vi klättra ner i mörkret, men det gjorde det lite lättare för mig då jag inte kunde se marken under. Garth hade varit förutseende och tagit med sig en ficklampa, så vi kom ner ordentligt.

Tyvärr åt vi middag på hotellet, jag säger tyvärr eftersom jag har fått rejält magont sedan dess. Allt annat var jättebra på Matobo Hills , men jag tror att jag fick i mig någonting riktigt olämpligt under middagen. Så om ni ska stanna där, njut av rummet och fixa maten själv!

Vårt fina hotell

…med superfina rum…

…på väg uppför berget…

..en väldigt romantisk solnedgång…

…uppe på toppen. Jag var stolt att jag kom så långt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  By Momo
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind