Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

6 saker att tänka på som turist i Zimbabwe

Här är det vanligt att sitta bak på flaket. även polisen åker runt i friska luften som ni ser…

1. Man kan inte betala med kort. Valutan här är US dollars och det bästa är att ta med sig pengarna direkt från början. Garth stod i kö för att ta ut pengar ur en maskin i över 2 timmar och ingen tar kort här.

2. Drick inte vattnet i kranen och se till att alltid få vatten ur ordentligt stängda flaskor. De som bor här kokar vattnet innan de dricker, men vi köper på flaska eftersom det är smidigast när vi reser runt.

3. De flesta hotell, parker och andra saker som man betalar för har två olika rates. En för turister och en för invånare. Den för invånare är mellan halva priset till 6 ggr billigare än turistpriset, men det finns ingenting att göra åt saken tyvärr.

4. Zimbabwe är inte billigt. Eftersom de har US dollars och håller den kursen så gör det Zim ungefär lika dyrt som USA. Sen att turismen är en av de få inkomsterna gör att de tar ordentligt betalt för alla turistiga saker här.

5. Lämna aldrig saker framme i bilen, varken när den är parkerad eller när ni är ute och åker. Det är vanligt att folk krashar rutan och tar allt de kan och det kan även hända vid rödljus när du sitter i bilen om du har väskan på stolen bredvid dig. Du vill inte heller bära dyra smycken och det är en bra idé att försöka smälta in så gott du kan. Det finns en liten procent vita i Zimbabwe och det är bara att kolla in hur de klär sig och beter sig så är det helt ok.

6. Prata inte i mobil när du kör, om du blir tagen av polisen så får du direkt 2 veckors fängelse! Jag skulle försöka undvika polisen helt och hållet eftersom de ofta bara stannar turister för att kunna få mutor. Så ha alltid lite pengar på dig när du kör runt, i fall att du blir stannad.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Men Garth är väl medborgare i Zimbabwe. Räknas han ändå som turist?

    Siri 2011-12-23 10:50:03
    Svara
  • Trevligt med inblickar och sa i Zimbabwe-resan. Men nar far vi svaren pa fragorna fran fragestunden? 😉

    Maria 2011-12-22 23:25:53 http://morningtear.wordpress.com
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind