Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

BMX i Harare

Någonting som ni inte vet om Garth är att han har tävlat i höga ligor i BMX när han var liten.

Han har rest runt hela världen och tävlat när han var 7-12 år gammal och han gjorde väldigt bra i från sig. BMX är stort här nere i Zim och en av de första sakerna vi gjorde i Harare var att vi begav oss till BMX banan för att ta sig en titt. Till garths förtjusning hittade han inte bara en helt ny bana bredvid den gamla utan även sin goda vän Tafi.

Tafi och Garth brukade träna och tävla tillsammans och nu är Tafi en av de bästa BMX coacherna i landet. Han tränar unga killar och tjejer i 6 – 16 års ålder och har just nu en världsetta i sitt team! Det som Tafi gör som är helt underbart bra är att han åker in till slummen utanför Zimbabwe och ger de fattiga barnen där en chans att prova på BMX. Han ger de barnen som kanske inte får chansen att vara barn på samma sätt som de andra ett tillfälle att få umgås med de andra barnen, cykla, tävla och träna.

Just BMX är en sån bra sport eftersom de är helt blandade i hudfärg åldrar och kön och genom Tafi och hans vänner så spelar det inte någon större roll om man är fattig eller rik heller. Tafi letar konstant efter sponsorer för att kunna köpa cyklar till det mindre priviligerade barnen så att det ska ha samma chans att vinna som de rikare barnen.

Jag har letat efter någonting bra att bli involverad i här nere och jag tror att BMX kan vara den perfekta grejen. Om jag kan hjälpa dem samla in pengar till fler cyklar så kan fler fattiga barn få prova på sporten och få vara barn och ha roligt ett tag.

Jag ska försöka ta tag i det hela när jag kommer hem.


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind