Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

6 saker jag lärde mig om Zim när jag satt på bussen.

Under en 6 timmar lång busstur så lär man sig ganska mycket om ett land av att titta ut genom fönstret. Det här lärde jag mig –

1. Jag tror inte att någon som bor utanför storstäderna har en fungerande telefon, för jag såg fler telefonstolpar som ligger ner än som står upp.

2. Om det ska grävas ett dike här så är det inga grävskopor som gäller, istället skickar man ut 5 killar med spadar som går gräva, i många månader.

3. Man bär faktiskt saker på huvudet här, eller de svarta afrikanerna gör det och vissa av dem bor i riktiga små runda hyddor av gräs och pinnar om de bor på landsbygden. Jag har alltid trott att det var lite av en kliché men det stämmer. Tyvärr är det väldigt fattigt här, speciellt utanför städerna. Men så länge de har lite land att odla på så finns det i alla fall något att äta för familjerna.

4. Om varningslamporna till tågkorsningen inte funkar , så trycker man upp en stor skylt som säger att de inte funkar istället för att laga dem.

5. På bensinstationerna så står det inte hur mycket bensinen kostar, utan bara ”yes” eller ”no”, dvs om de har bensin eller inte. Oftast står det ”no”.

6. Afrika är inte brun öken, eller i alla fall inte här just nu. Det är grönt och lummigt och det kommer störtskurar lite då och då som håller det frodigt och fint.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Det är vanligare i Afrika att man har en mobiltelefon än landlina, även på de fattigaste landsbygderna finns det stor andel med mobiltelefoner. Man kan göra väldigt mycket med en mobiltelfon i utvecklingsländer som man kanske inte skulle tro, föra över pengar på bankkonton, betala i butiker m.m.

    Annelie 2011-12-20 11:41:06
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind