Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Du är för smal och du är för tjock!

Det är klart att det vore ännu bättre om Pirelli katalogen innehöll ett par Zorn kullor med, men jag tycker faktiskt att de börjar att ändra sig lite.

De har med Kate Moss som är en bra bit över 30 och även Lara Stone som är väldigt mycket kurvigare än vad tjejerna i katalogen var förr. Jag tror att det handlar om att skynda långsamt. Industrin håller på att ändra sin inställning, men Rom byggdes inte under en dag tyvärr. Jag tror att vi är på rätt väg i samhället, det som behöver hända egentligen är att ramarna för vad som är ”normalt” ”snyggt” eller ”vackert” bör breddas så att alla friska kroppar får plats. Det är det ohälsosamma vi måste passa oss för att normalisera, oavsett om det är anorexi eller fetma. Inget av dem är hälsosamt åt något håll.

Men däremot så vill jag slänga fram ett pekfinger till de som kallar någon kropp för äcklig, det är inte ok att säga det om någon som är överviktig och lika lite är det ok att säga det om någon som är underviktig. Ge lika bra respekt åt alla håll, ingen kropp är äcklig! Både tjockmobbing och smalmobbing är lika illa och i många fall handlar det faktiskt om människor som är sjuka och vill vi verkligen behandla sjuka människor på det sättet? Ingen vet varför någon är ”för tjock” eller ”för smal” så vi kan väl fråga individen innan vi dömer?

Vi är bättre än så, låt oss behandla ALLA lika.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag tycker det känns lite trist att samtliga tjejer var helrakade. Känns inte som någon hyllning till kvinnokroppen.

  Thilda 2011-12-10 12:48:49
  Svara
 • Fast Lara stone är verkligen inte kurvig. Hon har bara stora (och snygga) bröst. Blir lite matt på det där med att Stone skulle vara något modevärldens "kurvig"-kort. Hade hennes bröst t.ex. inte varit äkta hade alla pratat om vilket osunt och onaturligt utseende hon har, men eftersom de är äkta är hon bara kurvig och sund. Hon har en väldigt fin kropp tycker jag , men fortfarande smalare än "the average woman". Kurvig är Kim Kardashian och Beyoncé.

  Anya 2011-12-09 10:36:13 http://ohangie.se
  Svara
  • Svar på Anyas kommentar.

   Håller med dig, Anya. Lara Stone är väldigt smal, inte kurvig. Riktigt kurviga kvinnor är just de du nämner, Kim och Beyonce och även Christina Hendricks. Riktigt vackra kvinnor!

   Moa 2011-12-09 12:23:47
   Svara
 • Bra inlägg! Tycker att det är viktigt att hylla alla kroppar istället för att säga "det här är bra och det här är dåligt", för som du säger, det är ju varken bra att vara underviktig eller överviktig. Det naturliga är det bästa och vad som är naturligt skiljer sig väldigt mycket från person till person, vilket gör det just så viktigt att tidningarna har med olika sorters kroppar

  Linda 2011-12-08 16:03:05
  Svara
 • Tycker det är riktigt bra av dig att ta upp detta ämnet!
  Oftast när det tas upp så handlar det om att man ska hylla den "kurviga" kroppen, och tyvärr syftar man då oftast till en kropp som faktiskt är överviktigt och då blir det fel på det hållet istället.
  Jag tycker att alla ska vara nöjda med hur dom ser ut och sluta stirra sig blinda på alla andra som dom ändå aldrig kommer att se ut som – alla ser olika ut!

  Jag själv är "normalsmal" men med en timglasfigur. Jag minns när jag var yngre och jämförde mig med alla som hade raka höfter, sen insåg jag att jag passar precis så som jag är! Jag kan ju inte precis kapa mina höftben 😛

  Tack för en superbra blogg, och hoppas ni får det underbart i Zim!

  Kramar

  Jenny 2011-12-08 15:50:27
  Svara
 • Du har helt rätt! Det ohälsosamma ska inte normaliseras och det gäller verkligen både för smala och för tjocka kroppar. Jag tycker det var himla underligt hur Beth Dittos kropp höjdes till skyarna och kallades kurvig när hon ju faktiskt är sjukligt fet. "Kurvig" för mig är hälsosamma former, en timglass-figur i stort sett. Den finaste typen av kropp en kvinna kan ha tycker jag personligen. Tyvärr har jag lite för små bröst själv för att klassas som timglas, men men… Min kropp är stark och hälsosam, det är vad som räknas! Att min fästman ofta påminner mig om att han tycker att min kropp är perfekt hjälper förstås att boosta självkänslan/förtroendet också 🙂

  Bra inlägg, Tess! Jobbigt bara med alla dessa nakenbilder… mina kollegor undrar vad det är för sidor jag läser egentligen :/

  Moa 2011-12-08 15:40:05
  Svara
 • Ni kan bara gissa vilken kropp jag gillar bäst såklart, ni har rätt den längst ner till vänster sålklart, förutom att det verkar vara silikonbröst såklart, lite för onaturligt för mig…..;O)

  Nils Petter Nilsson 2011-12-08 15:11:40 http://www.improveme.se/dikteravnpn
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind