Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Mini freakout

Gammalt jobb för Health and Fitness magazine

Jag missade baletten, så klart.

Det är en sådan dag i dag, ingenting vill sig riktigt och jag känner att jag borde vara på hundra ställen samtidigt. Jag har en himla stressig tid framför mig nu fram till vi åker till Zim.

Det som jag vill fokusera på är min vän som mår dåligt, men jag har även mina castingar, ett jobb på lördag, ett jobb i Sverige, Garths föräldrar över för att fira jul nu i helgen, fixa visa till Zim, Sverige nästa vecka, 2 vänner över från Sverige innan dess + frisörbesök + köpa alla julklappar och två födelsedagspresenter. Sen är det alldeles för många saker att göra och personer att se när jag är i Sverige och när vi kommer tillbaka till London blir det att jobba, tvätta, packa, planera, boka hotell till de första dagarna, köpa julklapp till Garth etc veckan innan vi åker till Zim. Jag hade även tänkt att förskriva lite olika blogginlägg till när jag är i Afrika i fall att jag inte har internet vissa dagar. Sen har Garth tappat bort sitt körkort, så vi måste försöka få ett nytt i tid, så att han kan köra bil där nere.

Det känns som att just nu är minst 4 personer arga på mig för att jag inte har hunnit träffa dem på länge. Pust! Varför kommer allt alltid på en och samma gång? Kan jag klona mig själv?

Det gör att allt som borde vara kul, som att åka till Sverige, blir överskuggat av allting som måste göras innan och under tiden man är där. Vännerna får träffas på löpande band och det blir liksom bara stress över det hela. Sen mitt i allt är det min födelsedag och jag försöker organisera en middag, som jag helt ärligt tror att jag kommer att ställa in, för jag kommer inte att hinna. Som ni ser är det kaos just nu och jag känner att även bloggen blir lidande då, jag ska göra mitt bästa för att uppdater så mycket jag kan. Men jag försöker göra mitt bästa för att fokusera mest på min vän, familjen och jobbet. För där ligger min prioritet just nu. Mest på min vän för att vara helt ärlig, jag vill bara att hon ska må bra och vara glad igen.

Det jag gör är att skriva upp allt på en lista i ordning med det jag vill prioritera först, på så sätt så får jag en klar bild av vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Jag försöker alltid att tänka långsiktigt och försöka att inte bli stressad och ta allting metodiskt i stället. Jag vet att jag är den typen av person som får väldigt mycket gjort under press och mycket mindre gjort när det inte är stress inblandat, men jag har alltid en liten freak out precis i början av en stressig period, som nu.

Men det kommer att ordna sig, allting kommer att bli gjort och jag har en hel månads semester att se fram emot, även om jag är lite orolig över mitt bungee jump haha…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Tess.
  Jag vill bara säga att jag sitter i precis samma situation som dig just nu. För mycket på en gång som måste vara fixat under en månads tid för efter det är det för sent.
  Jag pluggar och i min utbildning ingår praktik under sista terminen. Min bästa vän bor sedan tre år tillbaka i London och när jag var och hälsade på henne för någon månad sedan bestämde jag mig för att jag vill flytta dit. Så jag söker nu praktikplatser på olika reklambyråer i London och har faktiskt fått två intervjuer. Allt detta under tiden som det är mycket i skolan, stor tenta och många arbeten som ska lämnas in och även många problem som kräver min uppmärksamhet privat. Det känns som det är flera personer som kräver mycket uppmärksamhet och jag har helt enkelt bestämt mig för att inte få dåligt samvete under den här månaden utan att fokusera på mig själv.
  Jag har iaf gjort precis som du, freakade out en kväll, gjorde en lista och bestämde mig att fokusera på att få en praktikplats i London. Jag fick bara en känsla av att ingen annan kommer bry sig, eller fixa något åt mig om jag inte själv gör det. Det är hemskt att tänka så men om man inte tänker på sig själv så slutar det ju bara med att man själv blir lidande, ingen annan.
  Det var så skönt att läsa att du tänker att det kommer lösa sig. För jag vet ju att det gör det. Men när man är mitt uppe i en sån här stressig period behöver man bli påmind.
  Så jag säger som min engelska vän sa till mig, ‘stay positive, i believe in you’. Kanske lite töntigt, men allt för lätt att glömma. Kram Carolina

  Carolina 2011-11-24 16:25:06
  Svara
 • Hej på dig Tess!
  Jag förstår av din text att allt känns stressigt och jobbigt nu. MItt tips är, trots hur svårt det känns försök att vara i nuet och njuta så gott det går. Får hoppas det styr upp sig med allt!
  Stor kram på dig

  Hanna 2011-11-24 07:43:49 http://pannishannis.devote.se/
  Svara
 • Først og fremst skal du ta hand om deg selv -det er det aller viktigste. Senk skulderne og prioriter kun det som er viktig for deg. Dersom noen blir sure fordi du ikke rekker å treffe dem før jul er de ikke verd å bruke energi på -venner forstår uansett. Når det er mange du vil treffe på kort tid så prøv å gjør det så lite stressende som mulig, til eksempel kan du gi dem beskjed om at en (eller to) ettermiddag/kveld er du å treffe på en cafè/restaurant, så kan de komme innom der hvis de vil se deg. Da har du gjort deg tilgjengelig for alle, men slipper å stresse rundt hele tiden. Det samme kan gjøres med fødselsdagen din også -om ikke annet så bare for å ta en drink sammen 🙂 hva med å utsette julegaveshoppingen til etter Zim? Kanskje finner du spennede ting der nede som er finere enn hastverkkjøp nå… Kos deg med planleggingen og forventningene de siste ukene, ikke med stress og dårlig samvittighet -det fortjener du 🙂

  Ibe 2011-11-23 23:08:34
  Svara
 • Vi, leserene dine forstår hue godt som helst at det ikke blir så mye tid til bloggen oppi alt nu. Så vakkert å ofre for sin venn! Det setter vi pris på. Lykke til med alt du skal gjøre! Noenganger finner man ut at noe av det man trodde var viktig å hinna, ikke er så viktig likevel.

  Natalie 2011-11-23 22:31:22
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
By Momo
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand