Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Min hatfråga


3 gånger den senaste veckan har jag fått den frågan jag hatar allra mest –

”Jaha, du är modell, men vad gör du för att försörja dig?”

Jag tar faktiskt ganska så illa upp när jag får den frågan. Skulle någon någonsin fråga en advokat eller en lärare vad de gör mer för att försörja sig? Givetvis inte! Är det verkligen så svårt att inse att modeller tjänar tillräckligt mycket för att försörja sig och oftast mycket mer än så? Är det verkligen så otroligt att jag är modell på heltid?

Jag får bara lust att lämna rummet när jag får den frågan. Varför skulle jag säga att jag är modell om det inte var mitt heltidsyrke? Jag skulle tycka att det var väldigt pinsamt om jag skulle presentera mig som modell om det var något jag bara gjorde på sidan av någonting annat.

Nej, nu kan väl alla inse läget och lägga ner den otroligt osköna frågan i framtiden?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • ÄLSKAR de två brun-vita bilderna längst upp till höger & längst ner till vänster! Är de från samma jobb? Hade varit kul att höra lite mer om det 🙂 Kram!

  Matilda 2011-11-17 21:31:46
  Svara
 • De kanske tror att alla som inte är ”kända” modeller inte tjänar något. Om jag träffade någon okänd människa som skulle t.ex. säga att han/hon var skådespelare, så kanske jag också skulle fråga samma sak.

  Eller så har folk missat att modeller tjänar väldigt mycket ^^

  zoe 2011-11-17 00:15:48
  Svara
 • Det bevisar bara hur osmart personen ar som STALLDE fragan, ta det som en komplimang, tror manga tanker sa for att det ar sa manga som vill blir modeller och har det lite som extra jobb just for att de inte slatt igenom ordentligt, som du har, och det ar ju grymt av dej 🙂

  Yolii- in London 2011-11-16 21:04:03 http://yolandaas.blogspot.com/
  Svara
 • Förstår att frågan är dryg att få men tror inte att den som ställer den menar något illa. Det är väl rätt "vanligt" att folk säger att de är modeller fast de inte är det på riktigt, kanske på sin höjd gjort någon fotografering, så det blir nog lite svårt att ta jag jobbar som modell svaret seriöst till slut. Rätt tråkigt för de som jobbar med det på riktigt.

  Sanna 2011-11-16 19:02:53
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Nej självklart inte. Du är ju modell och arbetar som det, så såklart att du ska säga det. Menade bara att många svarar att de är modell fast de har det som en rolig grej på sidan om. Så det kan bli svårt att ta det svaret seriöst och då blir det lätt att fråga vad man gör på riktigt. Vilket såklart är tråkigt för dig att höra som arbetar som modell på heltid.
   Kram

   Sanna 2011-11-16 19:23:22
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej Sanna!
   Jo, men skulle jag inte ha sagt vad jag försörjde mig på när de frågade från början då? Typ – Jag är …. men jag modellar på sidan om, eller liknande?
   kram
   Tess

   Tess M 2011-11-16 19:08:57
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Imane Asry
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand