Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Läsarfråga – Engelskan

Från Elin – Hejsan Tess!
Jag är fast här på din blogg nu, jag är kär. Hittade din blogg när jag sökte efter London bloggar. Så glad för att jag hittade en blogg som DIN! Men nu ska jag komma till saken.
När du väl flyttade till London hur var det med din engelska? Hur var dina situationer när du inte kunde så mycket engelska?
Efter alla år, hur är det att ha en pojkvän som är engelsman?
Kram Elin <3

Hej Elin!

Vad kul att du har hittat hit till bloggen och ännu roligare att du tycker om det jag skriver!


Jag hade faktiskt bott utomlands en smula redan innan jag flyttade till London, men eftersom engelsmännen är så väldigt vältaliga så var jag lite nervös innan jag flyttade. När jag väl kom hit och började jobba här så var jag helt enkelt tvungen att prata så bra jag kunde och lära mig fort. Eftersom jag började med att jobba på en nattklubb där många andra utlänningar arbetade, så kändes det inte så farligt om det var något ord jag inte kunde eller om jag sa någonting lite konstigt. Och eftersom kunderna oftast var ganska fulla och musiken var hög så kunde jag ganska lätt mörka att jag inte talade perfekt engelska.
Det tog ungefär 3 månader innan jag kände mig så säker på engelskan att jag kände att jag kunde tala lika fritt som jag gör med svenskan och numera så talar jag lika bra engelska som svenska.

Det kommer helt enkelt automatiskt när man måste prata, så det är absolut ingenting att oroa sig för innan man flyttar hit.
Sen är det många här som bara tycker att det är charmigt om du inte har perfekt uttal, speciellt killar!

Att Garth pratar engelska är ingenting som jag direkt reflekterar över, jag känner att jag kan prata med honom lika bra som jag har kunnat prata med mina svenska pojkvänner. Han försöker däremot att lära sig lite svenska och det är väldigt kul.

kram

Tess

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Tess! På tal om det här med Engelskan så undrar jag om du pratar ”Amerikanska” eller ”Brittiska” där borta i London?
  Kram

  Hanna 2011-11-07 19:47:44
  Svara
 • Hela hösten har jag gått kurser på universitet med utbytesstudenter och vårt kursspråk har varit engelska. Från början var jag nervös, våga inte svara på lärarens frågor för jag var rädd att uttala ord fel, säga fel ord, eller att helt enkelt inte komma på ordet jag sökte efter. Det släppte dock efter några veckor, jag var ju tvungen att prata när vi hade grupparbeten och till slut insåg jag att ingen bryr sig om jag inte kommer på order, många gånger försöker de bara hjälpa en istället för att göra sig rolig över en. Ju mer jag pratade desto säkrare blev jag, och nu byter jag automatiskt till engelska om jag träffar någon av mina kurskamrater och tänker inte alls på att det är engelska jag pratar! Mitt tips är bara att våga prata, våga säga fel så inser man snart att det inte gör så mycket 🙂

  Andrea 2011-11-07 18:29:43 http://andrealarsson.blogspot.com
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind