Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Ajajaj

Photo_1

Nä, så farligt var det faktiskt inte.

Jag behövde bara en enda spruta och det var för polio, diphteria och tetanus. Resten hade jag redan. Även malariapiller är ett måste. Så jag gick på rekommendation från vänner och gick inte i fällan att betala dubbelt så mycket bara för att en sort är av ett speciellt märke utan tog en av de 6 andra varianterna. Skillnaden är minimal så det känns rätt.

Nu måste jag bara bestämma om jag ska ta sprutor som gör det lättare att bota rabies eller inte. Det är väldigt dyrt, men om man har otur så finns inte rätt medicin i Zimbabwe och man måste åka till Sydafrika för att få den om man blir biten eller riven av ett djur.
Men tanke på att jag blev biten av en apa i Bali, så kanske jag bör överväga det ändå. Djur verkar tycka att jag smakar gott!

Jag belönar mig själv med en latte i Starbucks nya julmuggar. Det är vinter snart, helt galet!

Photo_2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Snygga naglar! Passar väldigt mkt bättre med lite kortare. Ser mer välvårdat ut, och du är ju en välvårdad tyå =)

  Johanna 2011-11-04 20:56:05
  Svara
 • Hej!
  Tänkte höra om du är medveten om att ditt val av profylax är en form av antibiotika? Det tillhör gruppen tetracykliner som räknas som ett bredspektrumantbiotika (är verksamt mot många typer av bakterier) och verkar genom att hindra bakterierna från att växa till och alltså inte dödar dem. Dessa egenskaper gör att användning av det bidrar extra mycket till utvecklingen av resistens! Genom att använda det så selekterar man fram bakterier som är motståndskraftiga (multiresistenta) vilket kan göra att en eventuell infektion i framtiden kan bli svårare att bli av med. Den här formen av antibiotika är ett av de man i normala fall använder om ett med smalare spektrum (verksamt mot färre typer av bakterier) inte tar bort infektionen. Vi måste alla jobba för att minska användningen av antibiotika och bara använda det om vi absolut måste (har en allvarlig infektion) då bakterierna blir mer och mer resistenta och utvecklingen av nya antibiotikatyper tyvärr går alldeles för långsamt.
  Tack för en toppenblogg med många kloka inlägg och mycket inspiration!

  Malin 2011-11-04 17:55:48
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin!

   Tack, vad kul att du gillar bloggen!
   Jag känner till de olika sorterna av malariapiller som finns och ja det är ett antibiotika. Jag har personligen valt detta och det är ett val jag står fast vid. Jag ser ingen anledning att köpa ett preparat som är 100 % dyrare bara för att ett speciellt företag har patent på det. Så fort det patentet går ut så kommer även det andra profylaxet att finnas till ett normalt pris. Jag har svårt att se att mitt val av att äta ett preparat under 4 veckor i mitt liv ska på något sätt vara värre än alla de som äter antibiotika i onödan fler gånger om året.
   Jag gör mina personliga val och väljer att i princip aldrig äta antibiotika. Men den här gången gör jag det eftersom jag inte känner att det finns något bättre val tillgängligt.
   kram
   Tess

   Tess M 2011-11-04 18:25:34
   Svara
 • Hej!
  Ser att du valt Doxycyklin som malariaprofylax. Tänkte bara informera att det inte rekommenderas att vistas i direkt solljus när man äter Doxycyklin, kan ge hudreaktioner då huden kan bli överkänslig mot solljus… Antar att läkaren redan berättat om denna risk, men om så inte är fallet ville jag bara informera!
  Ha en supernice resa nu=)

  Annika 2011-11-04 16:53:57
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Hej Annika!
   Det är bara 1 -2 % risk att man får problem med solkänslighet enligt min läkare. Och då nästan enbart om man inte använder solcreme. Då jag är väldigt duktig med solcreme sa hon att det inte finns någonting att oroa sig för och jag kan sola hur mycket jag vill.
   Tack för varningen dock.

   kram
   Tess

   Tess M 2011-11-04 17:13:48
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
By Momo
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand