Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Inspiration

Jag måste dela med mig lite om den här underbart inspirerande boken jag läser just nu.

Den heter ”How to make millions without a degree” och handlar precis om det, att starta företag utan att ha studerat och hur man bäst lyckas.
Bokens vinkel är att många gånger är en utbildning slöseri med tid och energi när man istället kan få in en fot tidigt i arbetsmarknaden och på så sätt lära sig genom livets skola istället. Författaren Simon Dolan hoppade själv av skolan i ung ålder och listar flera andra välkända och mindre kända billionärer som inte har någon utbildning, som min favorit Richard Branson till exempel. Helt utan utbildning var Simon inte, han gick en kurs i redovisning och lärde sig göra bokslut åt företag, satte in en annons i tidningen redan som tonåring om att han kunde göra bokslut åt framförallt små IT-företag billigt och fick på så sätt en ganska nichad marknad och direkt många klienter. Numera äger han ett enormt företag som omsätter väldigt mycket pengar inom just ekonomi och redovisning.

Han redovisar inte bara hur han och dessa andra framgångsrika businessmän har uppnått sin framgång (Bakgrund, skolgång, prova-på/mess around period, startandet av företaget, problem på vägen och var de är nu). Han redovisar även hur det går till att göra ett litet framgångsrikt företag till ett stort framgångsrikt företag.

Så om du som jag inte har någon riktig utbildning så kan du genom honom få en inspirationskick och även lite pointers om vilka idéer som funkar, vad man bör tänka på när man startar eget och vikten av att misslyckas. Även om du har en utbildning så kan du lära dig ett och annat som du kanske inte har lärt dig i skolbänken och som kan ge lite extra självförtroende.

Rekommenderas!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Haha kanske inget att läsa för mig som är inne på mitt sista år på högskolan och planerar att komplettera med ett år till utomlands ,) Men jag tycker att det är riktigt härligt att det finns sådana där böcker och människor som inspirerar alla att gå deras egen väg. Studier är inte rätt för alla precis som studier är hur bra som helst för andra. Var nyligen på en föreläsning med Paolo Roberto som även han tog upp att man inte måste följa den väg som många menar är den enda rätta.

  Fortsätt peppa alla Tess! Och jag ser fram emot att se dig hoppa bungy jump!

  Thia 2011-11-01 23:52:52 http://mathildalundin.spotlife.se/
  Svara
 • Nja..det där går inte att placera på de flesta eller många. Chanser kan dyka upp, men de betyder inte alls att man verkligen skall strunta i utbildningar…. Då hade ju ingen behövt utbilda sig i slutändan om alla kunnat göra framgångsrika företag av ingenting. Allt handlar om vilka chanser man får, vilka omkretsar man lyckas ta sig till…

  my 2011-11-01 22:03:13
  Svara
 • Den ska jag köpa och ta med på semestern. Jag är just nu i funderingar kring att starta eget och jag är glad för alla tips jag kan få!

  www.jesli.se 2011-11-01 20:43:19 http://www.jesli.se
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind