Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Bokat!

Victoriafallen ser jag väldigt mycket fram emot att se.

Nu är det äntligen gjort, vi har bokat våra biljetter till Zimbabwe över jul och nyår!

Vi kommer att vara borta nästan en hel månad och det är många blandade känslor och tankar just nu. Jag har aldrig firat jul borta från familjen förut och jag undrar vilken typ av julfirande det blir i Zim. Det blir säkert superbra, men det är så svårt att föreställa sig något så traditionellt på ett så ovanligt ställe.

Sen är jag helt galet glad över att jag äntligen ska få se var Garth har vuxit upp och jag har en känsla av att jag kommer att förstå honom ännu bättre när jag är där och ser kulturen. Han har varit i Sverige 3 gånger redan, så det är på tiden att vi tar oss ner till hans hemland.

Det som skrämmer mig lite är att vi faktiskt åker till ett ganska fattigt och farligt land. Jag kommer att behöva lita på att Garth tar hand om mig och ser till att jag inte gör någonting dumt. En hund som aldrig har varit i trafik aktar sig inte för bilarna, om ni förstå vad jag menar. I Sverige är det farligaste man kan stöta på en huggorm eller möjligtvis en älg. Vi har inga giftiga spindlar eller naturliga fiender hemma och egentligen bara björn och varg i norr som teoretiskt sätt skulle kunna tänka sig att äta oss.Så det känns som om jag kommer att behöva vara lite extra försiktig.

Jag har varit i Sydafrika flera gånger, men då bara fått glimtar av själva fattigdomen, jag har en känsla av jag kommer att vara mycket mer involverad i Zimbabwe. Speciellt om man är en människa som vill hjälpa så kan det vara extra svårt när man känner att man inte kan göra så mycket. Jag tror inte att jag kommer att kunna föreställa mig hur det kommer att kännas att vara där. Jag tror att jag får ta det som det kommer och försöka hantera allting på bästa sätt.

Det kommer att bli världens äventyr oavsett!

Har någon av er varit i Zim? Hur var det? Vad bör jag tänka på?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag såg några videos från när en kille från London var nere i Zambia, var ganska inressant. Visst det var inte Zimbabwe men nära. Tänkte att det kanske kunde vara intressant för dig också. Varje klipp är ca. 4 minuter. 🙂

  Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=3VKDNWPJ-2M&feature=channel_video_title
  Del 2: http://www.youtube.com/watch?v=wA6YfnT4738&feature=channel_video_title
  Del 3: http://www.youtube.com/watch?v=xr3rX8CgX-k&feature=relmfu
  Del 4: http://www.youtube.com/watch?v=Y6lvpuOB-rg&feature=relmfu
  Del 5: http://www.youtube.com/watch?v=7ppGcx7hbM4&feature=relmfu

  Anna 2011-09-27 13:47:22
  Svara
 • Hej! Jag blir så nyfiken på Garths bakgrund! Jag är inte så insatt i kulturen i just Zimbabwe, så jag vet inte hur stor del av befolkningen som är "vita", om man jämför med sydafrika till exempel. Hur kommer det sig att han är uppvuxen där? Min mamma jobbade i Afrika när jag var liten, så jag tänkte om det är därför familjen flyttade dit?
  Teresia

  Teresia 2011-09-27 11:18:01
  Svara
  • Svar på Teresias kommentar.

   Hej Teresia!

   Garth är född och uppvuxen i Zimbabwe. Det är bara ett par procent av befolkningen som är vita och Garths familj är en av dem. Hans mamma kommer ursprungligen från Zambia och pappa från Zim. De har bott där i så många generationer att de inte riktigt vet sitt ursprung. De är från Zimbawe helt enkelt. Det ska bli superintressant att få se landet med egna ögon i jul!
   Kram
   Tess

   Tess M 2011-09-27 13:50:09
   Svara
 • Jag dromde om dig inatt. Eller snarare Garth, hur ni traffades. Du hade lamnat en lapp i en pub dar han jobbade dar det typ stod "Call me" och ditt nummer. Sa han ringde, och du kom dit ikladd blaklader(!!) och hangde med honom och hans killkompisar. Sen var du tvungen att byta om till ett modelljobb sa tog pa dig en asful virkad baddrakt och stack darifran. Mycket skumt.

  Em 2011-09-27 00:36:40 http://svengelska.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Ems kommentar.

   Hej Em!

   Haha, riktigt kul dröm! Jag och Garth träffades faktiskt i min yogaklass på gymmet, inga virkade baddräkter involverade haha.
   kram
   Tess

   Tess M 2011-09-27 10:18:17
   Svara
 • vilka språk talar Garth? 🙂

  malin 2011-09-26 23:23:39
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Hej Malin!
   Han talar engelska, hyffsad franska och lite små meningar på Swahili och Zulu.
   kram
   Tess

   Tess M 2011-09-27 10:22:13
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand