Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Min nya hobby

Jag gav Garth den här gitarren i present för ett ganska bra tag sedan, men han har inte ens börjat lära sig att spela ännu.

Han vill väldigt gärna, men han har ingen tid. Så jag har fått för mig att jag kan lära mig själv spela lite nu, med hjälp av internet och youtube.

Jag spelade faktiskt lite när jag var liten, men slutade när jag lämnade Carlssons skola som jag gick i då och flyttade ut till Ekerö och pappas familj. Så jag har väl ett litet mini hum om ett par småsaker, men that’s it.

Sen är jag galet dålig på att orka lära mig saker den vanliga vägen. D.v.s plinka bä bä vita lamm och lära mig alla ackord innan jag ens rör vid strängarna. Nej, jag tror mer på att lära sig naturligt, välja en sång och själv försöka flura ut hur det borde låta och spela på det sättet i stället. Det finns massor med bra ”how to play…” lektioner på internet, där man kan lära sig sin favoritsång.

Jag började lite lätt med introt till Bob Marleys ”Redemption song” eftersom den inte har några riktiga ackord, utan man kan spela med bara ett finger. Så den har jag lärt mig. Eller fram till versen då, resten får komma senare.

Men för ett par dagar sedan bestämde jag mig för att lära mig en favoritlåt ”Nothing else matters”av Metallica. den är lite svårare, men de första 25 % av låten kan man klara sig utan att kunna allt för många ackord. Men däremot är det mer kordination mellan båda händerna då man spelar med högra handen med på ett annat sätt än i många andra sånger. Jaja, efter att ha övat i ett par dagar, med en paus för att läka en blåsa som ploppade upp på vänster långfinger, så kan jag introt. D.v.s till de börjar sjunga. Det är fasiken inte världens lättaste låt jag har valt, men livet är inte lätt, så jag kämpar på och jag SKA kunna spela hela låten i slutet av sommaren.

Sen kanske jag fortsätter att lära mig lite fler sånger om jag tycker att det är kul. Det vore faktiskt riktigt roligt att kunna spela gitarr, jag tycker att det är jätteavslappnande att sitta och plinka och öva. Att få koppla bort tankarna lite och bara lyssna och spela, lite som terapi nästan.

Nu ska jag plinka i 10 minuter till, äta ett par äggmackor till lunch och sen ska jag ta tag i mina kvitton igen. Kul tjej!

Jag har nästan alltid idominsalva på läpparna när jag springer omkring hemma, det är därför mina läppar är vita. Jag har nästan aldrig torra läppar och jag tror att det är därför plus att jag dricker mycket vatten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej!

  Kul med gitarren. Jag lärde mig "nothing else" för lite sen så jag är på din nivå. Har du ngt bra tips på en annan låt på samma nivå xsom man kan lära sig?

  /Nini

  nini 2011-07-23 20:56:46
  Svara
  • Svar på ninis kommentar.

   Hej Nini!
   Vad sägs om billionaire? Den har mer av ett reagge beat och verkar inte alltför svår.
   Kram
   Tess

   Tess M 2011-07-25 14:35:48
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind