Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Klubbdörrtestet – Resultatet

Ok, så vi ville testa hur bra det gick att gå ut och komma in på ställen runt Stureplan utan att stå på någon lista eller känna någon i dörren. Vi skulle ha gått ut oavsett, så det passade som ett litet experiment för bloggen.

Vi försökte gå ut så tidigt som möjligt eftersom det där med att vara i god tid verkligen är viktigt om man vill komma in utan hjälp. Vi bestämde oss för att ha alla bra förutsättningar som går att ha och var beredda på att både köa och betala i dörren. Vi är båda över 25, välklädda och hade inte druckit något innan vi gick ut och drack bara en drink per ställe innan vi gick vidare. Allt för att testet skulle bli så rättvist som möjligt. Det var en ganska lugn helg, så chansen för oss att komma in var större än om det hade varit löning och inte semestertider. Så här gick det –

Utecompagniet

Tid – 22.10

Dörr – Vakter, men ingen kö.

Väntan – Ingen alls.

Kom in? – Ja, det var bara att gå rakt fram och igenom.

Övrigt – När vi gick förbi på väg till ett annat ställe senare på kvällen så var det en liten kö utanför. Så jag skulle rekommendera Utecompagniet som ett förställe runt 10-12 tiden. Vi fick både sitta ner och kunde beställa ganska direkt i baren.  Människorna var extremt blandade och bredvid oss satt ett par i 50 årsåldern och drack vin. Godast Mojitos av alla barerna.

Spymlan

Tid – 23.00

Dörr – Vakter, men ingen kö

Väntan – Ingen alls.

Kom in? – Ja. De synade oss noga från topp till tå och släppte in oss med en lätt bister min. Men det hör till att vakter ska vara lite hårda, så det är helt ok.

Övrigt – Även detta är mer av ett förställe tycker jag. Även här lyckades vi få sitta och fick beställa ganska direkt. Dock fick vi Caprinhas istället för Mojitos av bartendern, men de var goda så helt ok ändå. Vi hade gärna stannat lite längre än vad vi gjorde för att stämningen var så bra.


Laroy

Tid – 23.45

Dörr – Vakter men ingen kö.

Väntan – Ingen alls.

Kom in? – Nja, eller vi skulle komma in, men vi bestämde oss för att hoppa det då vakten berättade att det bara var 25 pers på stället just då. Sen att de ville att vi skulle betala entré kändes lite trist då stället var så tomt.

Övrigt – Jättebra av vakterna att vara så ärliga och säga att det är lite tomt. Minuset skulle väl vara att det hade varit smartare att släppa in lite människor utan entré för att få lite mer drag på stället och på så sätt locka fler personer att komma dit. Men det är bara min åsikt.

Riche

Tid – 23.45

Dörr – Vakter men ingen större kö.

Väntan – 1 minut kanske.

Kom in? – Ja, och vakterna log och var trevliga vilket var väldigt positivt.

Övrigt – Mycket folk och lite svårt att få beställa, Garth hann precis fram till baren medan jag var på damernas. Men väldigt bra stämning och en skön blandning av människor och åldrar. Dock var min Mojito så söt att det ilade i tänderna, så Garth fick dricka båda.

Sturecompagniet

Tid – 00.30

Dörr – Vakter och en kö.

Väntan – 5 minuter.

Kom in? – Ja, det gick ganska fort att komma in. Men så var jag en av de få tjejerna som stod i kön, så det hjälpte nog. Dock så skulle vi betala entré.

Övrigt – Vi slapp betala entrén när vi kom fram till tjejen i kassan och hon kände igen mig från bloggen. Det var ett  plus för mig, men kan vara svårt för andra. Tjejen var supertrevlig även om vakten bredvid henne protesterade och sa att alla ska betala. Efter att ha gått på Stures under 10 års tid så vet jag att det inte stämmer. Här gäller det att känna någon, ha bord eller att stå på listan. Alla andra betalar entré och jag har själv gjort det en handfull gånger då jag har kört spontanutgångar. Det är ingenting jag har så jättemycket emot, men det är skönt att slippa med.

V – The Wall

Tid – 00.40

Dörr – Ja, för att komma upp till V och The Wall så måste man komma upp för trappan och nedanför den står 2-3 vakter.

Väntan – 3 minuter kanske, trots att det inte var någon annan som stod och väntade. Vakten stod bredvid och tittade åt ett annat håll.

Kom in? – Nej. Vi stod inte på listan.

Övrigt – Vi gick ett varv runt på Stures och bestämde oss för att avsluta testet där. Så jag gick tillbaka till vakterna på V och jag måste erkänna att jag använde bloggen för att bli insläppt. Jag skäms en smula över det, men det var vår sista kväll så vi ville inte gå hem. Det roliga är att en tjejkompis kom in samma kväll genom att säga att hon kände ALLA när vakten frågade. Sjukt kul! Man måste vara lite listig.

Övrigt på Wall – Det var småtomt uppe på The Wall i början, men en halvtimma senare blev det med ens ett riktigt party. Vi träffade massor med vänner och stället blev mycket mer busy. Vi festade där till de stängde i princip och efter det gick vi vidare till Hell’s Kitchen. Men dit gick vi med ett stort gäng, så jag kan inte räkna det till testet.

Slutsats – Det går att komma in utan att stå på listor på Stureplan.

Om du ser till att ge dig själv de allra bästa förutsättningarna, är beredd på att köa och betala entré så kan man komma in på de flesta ställena. Det är lite krångligare, men det går. Jag är visserligen lite av en ångvält när jag går ut, jag går upp till repet och kallar till mig vakten oavsett om det är i Stockholm, LA eller Sydafrika eller om jag varit på stället förut. Det funkar att tro på sig själv och se ut som om man borde komma in.

Vissa ställen ska vara svårare att komma in på än andra, det är så själva affärsidén är uppbyggd. Det ska vara exklusivt och svårt. V och The Wall är den typen av ställen, så där gäller det verkligen att planera lite, känna någon, vara känd, stå på lista eller bara vara listig för att komma in. Det hör till hela spelet och jag kan se det lite som en utmaning. Och skulle man bli nekad någonstans så är det inte direkt brist på klubbar på Stureplan.

Det viktigaste är ändå att du inte är för full, är bra klädd, är trevlig och att du inte låter vad som händer i en dörr påverka din utekväll. Det är trots allt bara en klubb.

Nu var det här inte en jättebusy helg, så det får man tänka på, men det kan vara lite av en fingervisning för er som inte bor i Stockholm och ska hit och festa en helg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Längtat efter att någon "vågar" göra ett sådant här inlägg! tack för det, du är sååå cool! Älskar din blogg, blir bara bättre o bättre 🙂 !!!

  diana 2011-07-18 18:47:24
  Svara
 • Kul att det gick bra, och sånna här inlägg är riktigt rolig läsning! Mer av detta :)!

  Lina 2011-07-18 17:21:49
  Svara
 • Såg dig ute på Wall/V i lördags. Jag är ibland så dålig på att kommentera trots att jag läser bloggen frekvent så jag gick helt enkelt fram till dig och sa tack istället 🙂 Får ju hoppas att det väger lika tugnt sm åtminstone några kommentare. Du var så himla liten och söt!!!! Så nu får jag ge superkommentaren: GRYM blogg. Gillar verkligen kvalitén på dina inlägg. Även om modellvärlden inte är mitt område så älskar jag att läsa om det eftersom du ger en sån bra inblick, ger tips och råd och berättar hur det funkar. Så tack 🙂

  Kristin 2011-07-18 16:18:53
  Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Hej Kristin!

   Det var verkligen supertrevligt att träffa dig på The Wall. Jag uppskattar verkligen att du kom fram och tack så himla mycket för dina fina ord. Det gör en så stor skillnad när jag vet att ni som läser gillar det jag skriver och sen när jag får ansikten på er så blir det ännu roligare. Då vet jag vilka jag pratar med så att säga.
   Supergulligt! Tack ! 🙂
   kram
   Tess

   Tess M 2011-07-18 17:18:00
   Svara
 • Måste hålla med den första kommentaren, även fast det förstås är omöjligt för dig att göra det testet. Du är en söt tjej och Garth en stilig man så det är inte så konstigt att ni kom in tycker jag. Men ändå en jättekul idé tycker jag! Du borde köra samma här i London.

  Skulle också vilja höra hur det låter när du använder bloggen. Hur skulle du gå till väga om det inte var Stures utan ett helt nytt ställe? Tycker du att det är pinsamt? Kräver de att du nämner klubben på bloggen?

  Moa 2011-07-18 16:10:58
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Hej Moa!

   Det är klart att det skulle bli annorlunda om någon annan gjorde testet, men jag kunde bara utgå från oss.
   Haha, nä, på Stures så funkade det, men jag har svårt att se att det skulle funka på någon annan klubb. De bryr sig nog inte så mycket om bloggen, snarare mer om att jag skulle vara någon ”viktig” person som de inte hade koll på och borde komma in typ. Det är ingenting jag har gjort tidigare då jag oftast brukar se till att hamna på listan innan jag går till ett ställe.
   Det skulle faktiskt vara intressant att köra samma sak i London, men här känner jag fler människor som står i dörrarna, så det skulle nog inte fungera.
   kram
   Tess

   Tess M 2011-07-18 17:15:22
   Svara
 • Hahaha, skulle nog också ha använt bloggen till att komma in om jag kunde! Men hur gör du då? Går du bara fram och säger "hej jag heter Tess M och jag har en stor blogg". Hur mycket kostar inträde annars ungefär? har faktiskt aldrig varit ute i sthlm 🙂

  Malin 2011-07-18 15:45:25
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin!
   Haha, nja, någonting i den stilen. Just Stures är väl lite av min gamla hemmaplan, så jag tror bara att han kanske kände igen mitt namn.
   Det brukar ligga runt 200 kronor.
   kram
   Tess

   Tess M 2011-07-18 16:00:22
   Svara
 • Du kan göra samma test med två invandrare som inte står på listorna istället för en snygg tjej i 25 års åldern och sedan se hur det går……

  Hasse 2011-07-18 14:53:12
  Svara
  • Svar på Hasses kommentar.

   Hej Hasse!

   Skulle vara lite svårt för mig att göra personligen, men det skulle absolut vara intressant att se resultatet.
   kram
   Tess

   Tess M 2011-07-18 15:12:39
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind