Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Castingtips

Ok, så du har agenturen fixad, boken i handen, fylld med nya coola foton. Nu då?

Här i London är det en  hektisk tid i början. Du har ingen dayrate – hur mycket du vill ha betalt för ett jobb. Så du måste gå på castingar för allt. Självklart ska du inte gå till saker som du inte vill göra, men då ska det vara saker som har att göra med päls, nakenhet, kärnkraft, ja, du fattar grejen. Agenturer har oftast bra förståelse för om du inte vill gå till den sortens castingar, så säg till.

Däremot är det jätteklantigt att tacka nej till castingar i början bara för att du ska träffa mormor den tiden eller att du har planerat in en semester precis då.  BIG NONO!

Det är nämligen nu du måste visa framfötterna. Agenturen kommer att testa att skicka dig till mindre klienter först. För att få lite feedback och se hur du uppför dig, sen klättrar du stegvis upp i klientstorlek och till slut kommer de att våga skicka dig till de riktigt stora jobben och det är dit du vill.

Jag hade 8 castingar per dag när jag kom till London, alla i olika delar av den här massiva staden. Skaffa dig en karta och bra koll på tunnelbanenätverket. Det första jag gör när jag kommer till ett nytt ställe är att jag kollar hur jag tar mig runt, för helt plötsligt kan du få en sistasekundencasting och då är du körd om du inte vet hur du tar dig dit på snabbaste sätt. Taxi är inget jag rekommenderar, du får inte betalt för att casta, så varför slänga bort pengar du inte har än?

Städer som Hamburg, Kapstaden och New York är ganska lätta att navigera i, men om du hamnar i Asien så måste du verkligen slipa lokalsinnet. Glöm inte att man FÅR fråga folk om vägen. Postgubbar och taxibilar brukar ha mest koll. Los Angeles har i princip ingen lokaltrafik alls, så där gäller det att ha en snäll kompis som kan agera taxi, hyra bil eller samåka med andra modeller.

Oftast har städerna en sida, sk Journeyplanner; där du kan klicka in adressen du åker från och adressen du vill till och vips får du upp din färdväg. Den engelska sidan hittar du här.

Det tar alltid längre tid att komma till ett jobb eller en casting än vad man tror, så jag räknar alltid på minst 10 minuter för oförutsedda händelser. Bättre att vara lite tidig och ta en kaffe på närmaste Starbucks än att komma inspringande röd i ansiktet när de håller på att packa ihop. Har de gått, så har de gått och då har du rest hela vägen i onödan och kommer kanske även få bannor från agenturen över att du inte dök upp.

Ett sista tips jag vill dela den här gången är att alltid bära din bok i en ryggsäck eller en sån där snitsig liten drawstringpåse som jag har. Jag vet inte hur många modeller som jag hört klaga över axel och ryggvärk efter att de har kånkat runt boken på ena axeln en hel castingdag. Boken är tung, bär den på ett vettigt sätt!

För fler modelltips titta in här

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Emelie Walles
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Mode
  Emma Danielsson
  Home
  Jannike Ebbing
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Mode
  Imane Asry
  Home
  34 kvadrat
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Fanny Ekstrand