Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

10 tips för dig som vill bli modell.

 • Tro på dig själv! Många kommer att försöka trycka ner dig och få dig att ge upp din dröm, men var säker på din sak så kan dessa människor faktiskt få dig att kämpa ännu hårdare för att visa att de har fel.
 • Vilken typ av modell vill du bli? Det finns ganska många olika typer av modeller. De mest välkända är fashionmodellerna som gör mycket modebilder och catwalk. Men det finns även mer commercial/ reklam agenturer. Där specialiserar de sig mer på reklamfilmer, reklam, skönhet och kataloger. Inom många agenturer har man även sektioner för hand och fotmodeller, gravida, plus size och äldre modeller (classics). Det finns även agenturer för glamourmodeller, men jag skulle avråda från att välja en sådan karriär. *
 • Ingenting händer av sig själv. Det är extremt få modeller som faktiskt blir scoutade på stan. Jag vet bara två stycken och jag känner många modeller. Du måste helt enkelt ta saken i egna händer och kontakta agenturerna för att visa att du finns.
 • Ta bilder. För att söka till en agentur behöver du inte ha proffessionella bilder. Be en vän ta lite bilder av dig mot vit bakgrund med en digitalkamera.

Du behöver
– Ansiktsbild allvarlig. Hoppa över plutande och för sexiga uttryck. Det ska vara neutralt.
– Ansiktsbild med ett leende.
– Profilbild med håret uppsatt.
– Halvkroppsbild med håret nere.
– Halvkroppsbild med håret uppe.
– Helkroppsbild rakt framifrån.
– Ett extra plus är att ta en bild i bikini eller underkläder så att agenturen verkligen kan se hur du ser ut.

 • Kontakta agenturer. Gå in på internet och sök efter agenturer i ditt område. Kolla varje sida noggrant och känn efter om du tror att du skulle passa in i just den agenturen. Det finns många små dåliga agenturer som har snygga sidor, men det kan vem som helst skaffa. Så titta istället på modellerna och om de har en sida där de visar klienter eller kampanjer. Skicka iväg ett mail med dina bilder och dina mått till de agenturer du är intresserad av.
 • Walk in. När du letar agentur kan det vara en bra idé att göra ett par sk. ”Walk in”. Många agenturer har dag, tid och adress för walkins på sina hemsidor. Det är helt enkelt som en casting med agenturen. Agenturen får chansen att se dina bilder och dig i verkligheten. Oftast behöver du inte anmäla dig till en walkin, det är bara att dyka upp på angiven tid. När jag var i Los Angeles och leatde agentur gick jag på 4-5 st walkins per dag.

 • Ge inte upp. Om du inte får ett positivt besked eller en återträff med en agentur är det inte hela världen. Jag träffade säkert 15 agenturer i L.A och det var först när jag gick till Ford Models som jag fick napp. De var den sista agenturen jag besökte. Agenturer har massor med olika anledningar till att inte ta in folk. Du kan vara för lik någon de redan har i sina böcker, de har för många modeller och för lite jobb just nu eller så passar du helt enkelt inte in i just deras agentur. Får du ett nej, gå till nästa.
 • Sköt om dig själv. Ingen agentur kommer att ta in en person som inte ser fräsh ut. Var noga med att ha välvårdade naglar och hår, bär inte för mycket smink, ha på dig enkla men kroppsnära kläder. Har du piercings så bör du ta ut dem. Det är viktigt att ha personlig stil, men det är ännu viktigare att vara formbar.
  En klient eller en agentur vill kunna göra vad de vill med ditt utseende och det är svårt om du redan har gjort det åt dem. Kolla in lite bilder på ”of duty models” på nätet.
 • Ha en bra attityd. Du vet inte om agenturen kommer att ta in dig eller inte och chansen finns att du kommer att jobba med bokarna på agenturen under en längre tid. Därför är det superviktigt att du visar att du har en bra attityd. Ingen vill ha in en bitch och agenturen kommer inte våga skicka ut dig till klienter om du inte kan uppföra dig. Jag har jobbat med min bokare Alison på MOT i nästan fem år nu och vi är riktigt goda vänner. Hon är den första jag talar med på morgonen och den sista jag ringer innan agenturen stänger för dagen.
 • Jobba hårt. Om du verkligen vill bli modell så måste du oftast jobba hårt för att komma dit. Det är inte bara utseende och hur du blir på bild som påverkar. Du måste vara hela paketet. Ansvarsfull, trevlig, duktig, dedikerad, intresserad och punktlig. Om du tror att du ska kunna festa hela natten och sen gå upp och vinna castingar nästa dag så tror du fel. Det är ytterst få modeller som klarar av det och är du ny så kan det vara en katastrof för din karriär.

Men det allra viktigaste av dessa tips är att tro på dig själv och inte ge upp.

* Om du verkligen vill bli glamourmodell så bör du veta att det är extremt dåligt med pengar i den branchen och att det antagligen inte är ett yrke du kommer att vara stolt över att ha haft i framtiden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej jag heter Atena och jag vill jätte gärna bli modellll❤️❤️

  Atena 2018-06-26 00:00:39
  Svara
 • Hej! Jag heter Aleksandra o e snart 23 år o jag vill bli modellllllll 🙌🙌🙌☺️☺️☺️☺️

  Aleksandra 2018-06-20 00:19:29
  Svara
 • Hejsan jag heter Jennifer och är snart 14 år och jag skulle jätte gärna vilja bli modell💍

  Jennifer 2018-05-28 15:00:00
  Svara
 • Hej! Jag är 13 år snart fylda 14 jag vill bli modell oh jag får för mina föräldrar.. tränar hårt äter nyttigt och följer alla kurvor som man ska göra

  Gabriella 2018-05-11 14:55:11
  Svara
 • Hej! Ali heter jag och jag jätte intressera att bli en super modell.

  Ali Amini 2018-04-29 23:11:19
  Svara
 • Jag ä 11 år och vill bli modell 😉

  Moa R 2018-03-18 18:25:39
  Svara
  • Svar på Moa Rs kommentar.

   11 år är tidigt att börja, så det måste du fråga dina föräldrar om. Men om de tycker att det är ok för dig att testa och har tiden att följa med dig till agenturer, castingar och jobb så går det absolut. Jag började själv när jag var bebis och jobbade regelbundet för H&M när jag var 11 år gammal. Om du bor i Sverige skulle jag rekommendera att din Mamma hör av sig till Mikas eller Stockholmsgruppen som båda är väldigt bra agenturer. Det är inte heller så glamouröst som man tror att vara modell, det är långa dagar och tidiga mornar, men om du tycker att det är roligt ändå så kör på. kram!

   Tess 2018-03-20 15:14:06 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • jätte bra inlägg!

  2009-09-03 18:22:26
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Emma Danielsson
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand