Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

London Marknader

Det finns ett gäng roliga marknader att gå på här i London.

Portobello market

Fredagar och lördagar är portobello marknaden igång på portobello road i Notting hill. Den är en blandning av antikviteter, mat, frukt och grönsaker, nya kläder, begagnade kläder, smycken och allt annat jox man kan tänka sig.
Den börjar uppe vid Notting hill gate och fortsätter hela vägen förbi Ladbroke grove. Räkna med en heldag, köp lunch i stånden, missa inte crepsen, rumstrera runt i secondhand stånden och köp ett nytt roligt smycke. Vi kl 16-16.30 börjar alla handlarna sälja ut sitt frukt och grönt och då kan man scora ett kilo tomater, två mango eller en vattemelon för en pund.
Glöm inte att pruta!

Närmaste tunnelbanestation – Notting hill gate eller ladbroke grove

Spitafield market

Jag skulle rekommendera att gå till Spitafield på en söndag, det är mer folk, men då är även Up market öppet.
Denna marknad är till stor del en inomhusmarknad så det passar perfekt att komma hit när vädret är lite sämre.
Det är i huvudsak kläder, smycken, konst och handarbete som säljs här. Men du kan även hitta lite vintage och sen finns det många roliga butiker i områdena runt omkring. De har ett grymt bra lunchutbud så gå dit hungrig. Passa på att besöka brick lane när du ändå är i krokarna och missa inte att ta en pimms på nån av de olika barerna.

Market Info:
Monday & Tuesday: General Stalls
Wednesday: Deli/ records & books (1st & 3rd of the month)
Thursday: Antiques
Friday: Fashion & Art
Saturday: All shops & no stalls
Sunday: Busiest day

Närmaste tunnelbanestation – Liverpool street (sen följer du bara folket)

Camden Lock market

Den marknaden jag har besökt mest men gillar minst är Camden market. Den är kul att se men är väldigt alternativ och om du inte är ute efter skor som lyser i mörkret, en totempåle eller en ny orange hårig väst så är det inte lika mycket roligt att fynda där. Däremot är det en kul upplevelse och det är det perfekta stället att kolla in folk. Maten är blandad med mycket orientaliskt och en hel del organiskt. Jag rekommenderar ändå ett besök på den här annorlunda men intressanta marknaden. På helgerna är flest stånd öppna.

Närmaste tunnelbanestation – Camden town (följ därefter skyltarna)

Borough market

Torsdag, fredag och lördag är den här matmarknaden öppen. Här kan du hitta ALLT till kvällens middag. Det är fishmonglers blandat med brownies blandat med underbara grönsaker. Provsmaka lite ostar och korvar och strosa runt i den härliga nästan lite franska atmosfären. Om du inte var hungrig när du kom så blir du garanterat det direkt. Passa på att äta lunch på någon av de små restaurangerna.

Närmaste tunnelbana – Borough

Columbia rd flower market

På söndagar vid kl 0800 börjar den här markanden som säljer blommor bla till butiker men du kan köpa även som privatperson. Den slutar redan vid kl 14.00 och vid 13.30 börjar alla handlarna rea ut sina blommor. Det finns både växter i kruka och snittblommor och du kan verkligen hitta det mesta inom blomväg här. Det finns även matstånd och små caféer. Det är en bra idé att combinera columbia flowermarket med spitafield market på en söndag eftersom de ligger nära varnadra. Så länge du inte har köpt med dig alltför mycket blommor att släpa på förstås.

Närmaste Tunnelbana – Old Street, ta första vänster, gå längs med Old street, in på Hackney rd, efter 200 meter sväng höger in på Columbia road.

Covent garden market

Den mest turistiga marknaden som är öppen alla dagara i veckan. Stånd med lite antikviteter, handgjorda saker, souvernirer och annat småplock. Det går att äta på resaturangerna men de är absolut inte lika bra eller billiga som de på de andra marknaderna. Jag rekommenderar en vinlunch på chez Georges som ligger en trappa upp, men är lite dyrare.

Närmaste tunnelbana – Covent Garden

Det finns fler mindre marknader som Gray’s antique market, Church street market, Antiquarius, Bermondsey market, men efter som jag inte har varit på dem så känner jag inte att jag kan rekommendera dem.

Däremot får ni som bor här i London gärna tipsa om fler marknader ni gillar nere i kommentarsfältet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Tack för tipset Linda!

  Kram Tess

  Tess 2009-02-23 21:24:47 http://evert.webblogg.se/
  Svara
 • Jag alskar de lokala "farmers' market" som finns runt om i London. Min lokala just off Marylebone high street ar oppen pa sondagar och valdigt trevlig. Farmers' market ar perfekt om du ar sugen pa blommor, ost, fruk och gront (etc) fran Londonomradet!

  Helt klart vart ett besok!

  xx Linda

  Linda 2009-02-23 14:23:26 http://legallysophie.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind