Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Go Oprah!

Jag sitter och tittar på Oprah. Jag ÄLSKAR Oprah! Världens vettigaste program med sjukt nyttiga samtalsämnen och bra gäster. Vi i Sverige uppskattar inte Oprah nog.

Just idag pratar de om mano depressivitet eller att vara bipolär som man säger nuförtiden, vilket är ett ämne som ligger mig nära eftersom min mamma har sjukdomen och har haft den så länge jag kan minnas.

När jag och mina systrar var yngre så visste vi inte vad det var för fel på henne, bara att hon kunde gå från att vara världens snällaste, gladaste och påhittiga mamma till att bli arg, skrika och bara vilja sova, på bara några timmar. Varje dag vi kom hem från skolan undrade vi vem hon skulle vara just den dagen. Ibland kunde hon svänga på bara några sekunder.
Det är väldigt svårt för barn att förstå, speciellt när ingen i vår omgivning berättade för oss att hon faktiskt var sjuk och att mammor inte brukar vara på det sättet.

När hon var manisk så kunde hon ha världens bästa idéer (oftast helt galna), hon sov aldrig, hon mådde helt UNDERBART, hon ägde världen, festade hela nätterna, hon shoppade som en tok, städade hela huset till minsta lilla hörn sken och allt var så fantastiskt. Men sen kom hon ner till den depressiva sidan då hon hatade alla, allt var fel, hon kom inte ur sängen på flera dagar, vi fick laga mat till henne och tvinga henne att äta den, hon drack massor med vin, tog droger (vilket vi inte visste då) och hade självmordstankar.

Så fort jag fick reda på hur det låg till, vilket var när jag var runt 21, så kunde jag förstå henne bättre och hantera henne på ett annat sätt. Men att ingen hade berättat om hennes sjukdom för mig och mina systrar tidigare är någonting jag alltid kommer att undra över.

Men det är ganska fantastiskt att höra folk berätta på tv precis hur det var för oss och som kan beskriva hennes beteende, så perfekt även fast det handlar om helt andra människor.

Det finns extremt många bipolära människor i världen alla med olika grader av sjukdomen. Jag tror att om du tänker efter så känner du säker någon som har det eller som inte vet om att de har sjukdomen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind