Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Hur jag lockar mitt hår

Det finns 100 olika sätt att locka håret på, men så här gör jag när jag vill ha lite mer av ett Hollywood-svall till en casting.

Jag har en väldigt gammal reseförpackning för mina varma rullar från Nicky Clarke, den kan vara ca 8 år gammal tror jag, men den funkar bra så jag har inte velat byta ut den. Det bör funka bra med vilken typ av varma rullar som helst, se till att de är mediumstora bara.

Enda nackdelen med just denna är att den bara värmer 6 rullar åt taget. Fördelen är att rullarna blir varma, men inte för varma som vissa andra. Det gör att det skadar håret lite mindre, istället har jag i rullarna en längre tid.

Jag börjar med de 6 första rullarna och använder dem på hela överhåret, jag försöker att rulla bort från ansiktet så gott det går, annars blir det för mycket lugg framåt. När de resterande rullarna är varma kör jag i dem i underhåret och sedan får de sitta där så lång tid som jag kan oftast mellan 15-35 minuter eller till de har svalnat.

I dag var mitt hår på gränsen till att behöva tvättas, så därför blev det inte så mycket volym upptill. Med nytvättat hår blir det mer på toppen.

Om jag vill att lockarna ska hålla extra bra så rullar jag upp själva locken i en platt lock (pincurl) och fäster vid hårbotten med en hårnål, efter att jag har tagit ut rullarna. Då får de svalna ännu mer i den formen jag vill ha dem. Men det gör jag bara om jag ska på fest och har massor med tid över. Då får de sitta ibland i ett par timmar, men håller som tusan.

Så här ser lockarna ut efter ca 30 minuter på den här typen av rullar. Nu kommer det viktigaste steget enligt mig –

Borsta ut lockarna! Jag ser många som inte har förstått att lockarna måste borstas ut och går runt med lockiga korvar i håret på stan, det är inte snyggt. Man ska alltid borsta lockarna, då får man till själva svallet och efter några minuter så kommer de ändå att krulla till sig lite och då är håret som snyggast.

Personligen avskyr jag hårspray och mitt hår håller lockar väldigt väl, så jag har bara lite värmeskyddande spray i innan jag börjar. Om du vill använda något så skulle jag rekommendera att spraya i en prep-spray innan du börjar, jag gillar den från Bumble and Bumble. Om du vill använda hårspray, gör det bara lite lätt och spraya från avstånd så att du inte tynger ner lockarna.

Ja, så här gör jag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Så fint!!!!!!!!!!!!

    katarina 2014-03-14 13:07:48
    Svara
  • Ahh thank you so much for this hair tutorial!! Can't wait to give it a try 🙂 lots of love! Xx

    Jade Ashleigh 2014-03-13 23:54:37
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind