Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

SOSO petite by Tess Montgomery

Äntligen kan jag berätta vad jag har pysslat med på senaste!

Jag har jobbat med det här projektet i flera månader nu och äntligen är det klart. *trumvirvel* Jag har nämligen fått chansen att designa ett par jeans i petite storlek för SOSO clothing under namnet SOSO petite by Tess Montgomery!

Det finns så himla få bra jeansmodeller för oss som är 5´5 (165 cm) och under så att få chansen att skapa mina drömjeans är underbar. Ni har flera gånger sagt till mig att jag bör starta ett petite märke, och även om det här enbart är ett plagg så känns det otroligt bra.

Det hela började med att Johan från SOSO skickade två par jeans till mig för att prova och recensera på bloggen för ungefär 1 år sedan. Just jeans är svårt, så jag blev så himla glad när de passade mig som handen i handsken. De är lagom låga, i grym kvalité och ger nog den bästa rumpan jag har sett. De är utan tvekan de bästa paren jeans jag någonsin har haft i min garderob och har blivit otroligt väl använda.

Jag gillade dem så mycket att jag bad Johan om att få special beställa ett par lite kortare jeans från dem, för att de även skulle passa helt perfekt på längden. Han kontrade då med att jag kunde få göra en liten minikollektion jeans för SOSO, för oss som är petita, och så kom SOSO petite by Tess Montgomery till.

Det här är inget jätteprojekt för att tjäna massor med pengar, utan mer någonting som jag har skapat för mig själv och vill dela med mig till er som har samma problem att hitta kläder som jag har. Därför finns det bara 20 par av jeansen, i storlekarna 23 – 29 . De är hand sydda i japanskt denim, 98% bomull 2 % elastane (stretch) och är numrerade. De kommer med ett certifikat med vilket nummer just ditt par är av de 20.

Modellen jag har skapat heter ”Kayla petite” är skinny jeans och kommer i  en perfekt matt svart färg med lite struktur i tyget (se bilden med loggan under).

Jag är ca 165 cm lång och på mig hamnar de precis på fotknölen, på någon som är lite längre blir de mer som ankle-gracers och om du är lite kortare så blir de hellånga. Om du inte riktigt vet vilken storlek du är så kan du titta här. De är sydda för en kortare person, så knän sitter där de ska och de sitter åt på rätt ställen.

Behöver jag nämna att jag bor i mina? 795 kr kostar de och de kan beställas här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Grattis! <3

  Linnéa 2013-10-03 00:19:29
  Svara
 • Supersnygga och vilken bra grej! Jag handlar mycket från ASOS Petite då jag bara är 162 och smal. Undrar om dina jeans kommer att komma i några fler tvättar? Är inget större fan av svarta jeans utan föredrar blå. En ljusare tvätt eller mellanblå vore super!

  Malin 2013-10-01 20:24:15
  Svara
 • Så snygga! Grattis!

  Matilda 2013-10-01 08:05:36
  Svara
 • Åh bra jobbat och grattis så mycket!!! Kram

  Alexandra 2013-09-30 22:22:22
  Svara
 • Kult! Gratulerer så mye flinke du! 🙂 De er sikkert utsolgt innen kvelden er omme:) Jeg hadde kjøpt hvis det ikke var for at jeg sliter med å finne bukser som er lange nok på beina.

  Linn 2013-09-30 20:26:17
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind